ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Οι καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας δεν χάνουν το ευνοϊκό τιμολόγιο αν υπερβούν τα όρια κατανάλωσης που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων.

Στην περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση, θα χρεώνονται με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ (ή των εναλλακτικών προμηθευτών ενέργειας) μόνο οι επιπλέον κιλοβατώρες και οι υπόλοιπες με τις χαμηλές χρεώσεις του ΚΟΤ.

Τις διευκρινίσεις αυτές παρέσχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον Αντέννα. Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα όρια καταναλώσεων για την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο έχουν καθορισθεί σε ετήσια βάση. Συνεπώς, αν ένας δικαιούχος υπερβεί το όριο της κατανάλωσης για ένα τετράμηνο, έχει τη δυνατότητα να το συμψηφίσει με τα επόμενα τετράμηνα.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που γίνει υπέρβαση της οριζόμενης κατανάλωσης σε ετήσια βάση, τότε ο δικαιούχος του Κοινωνικού Τιμολογίου θα κληθεί να πληρώσει μόνον τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες με βάση το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

newsbeast

αφήστε ένα σχόλιο


× επτά = 7