ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΡΙΔΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΓΝΥΑ ΚΑΙ ΑΡΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

 Ο βροχερός καιρός στάθηκε αιτία ακύρωσης των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, για τον εορτασμό Κούλουμα 2016, στον Άγιο Νικόλαο Καλυβίων (Λαγονησίου) και στο Πέτρινο Αναβύσσου. Οι Δημοτικές Κοινότητες Καλυβίων, Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας στο πλαίσιο του εορτασμού είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία θα προσφέρονταν δωρεάν στον κόσμο.

 

Η ακύρωση των εκδηλώσεων οδήγησε τους διοργανωτές, Δήμο και Δημοτικές Ενότητες να αποφασίσουν τη διάθεση των έτοιμων μερίδων φαγητού στα ιδρύματα ΕΓΝΥΑ και ΑΡΓΩ, τα οποία εδρεύουν στον Δήμο Σαρωνικού, μετά από συνεννόηση μαζί τους.

 

Επιπλέον, 170 μερίδες φαγητού προσφέρθηκαν από τον Δήμο Σαρωνικού για τη σίτιση των προσφύγων, οι οποίοι φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λαυρεωτική. Επίσης, συνεπικουρώντας το έργο της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Δήμος Σαρωνικού προσέφερε 2 δεξαμενές πόσιμου νερού, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν κατά τις αναδασώσεις του Πάνειου Όρους και πλέον ήταν ανενεργές, για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μαλακάσα.

 

«Το δράμα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους. Όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί και ενώπιον των κρατικών φορέων, αλλά κυρίως γα λόγους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, θα βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο δύσκολο και αβέβαιο ταξίδι τους, με όποιο τρόπο μπορούμε, καθώς δε διαθέτουμε κατάλληλους χώρους στον Δήμο μας. Ευχαριστούμε, για μια ακόμα φορά τους χορηγούς – επαγγελματίες που προσέφεραν τα τρόφιμα για τα Κούλουμα και είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι θα είναι χαρούμενοι για την κίνηση αυτή του Δήμου. Ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή και γρήγορο τέλος στην περιπέτεια των προσφύγων αλλά και όλων των συμπολιτών μας που υποφέρουν», σημείωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

αφήστε ένα σχόλιο


4 × τρία =