ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΤΗΣ Ε.Λ.Σ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Την  Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 στις 20:00, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», η όπερα της βαλίτσας «Παλιάτσοι» φτάνει στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Σαρωνικού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική παράσταση, με φαντασμαγορικά κοστούμια και λαμπερά σκηνικά, εντελώς δωρεάν, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η σημαντική αυτή λοιπόν όπερα του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, οι Παλιάτσοι, μπαίνει στη βαλίτσα και «ταξιδεύει» σε 13 Δήμους της Ελλάδας, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Σαρωνικού. Η παραγωγή είναι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο -σε ποιητικό κείμενο του Λεονκαβάλλο- πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της κομέντια ντελ άρτε. Ο Παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της Κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα.

 

Σκηνοθεσία: Ισίδωρος Σιδέρης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας

Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς

Μουσική προετοιμασία – συνοδεία παράστασης: Φρίξος Μόρτζος

Χορογραφία – κινησιολογία: Διονύσης Τσαφταρίδης

Κάνιο: Γιώργος Ζωγράφος, Φίλιππος Μοδινός

Νέντα: Μαρία Κόκκα, Ζένια Αρζέντη, Γεωργία Ηλιοπούλου

Τόνιο: Πέτρος Σαλάτας, Γιάννης Σελητσανιώτης

Μπέππε: Νίκος Στεφάνου, Γιάννης Κάβουρας, Χρήστος Κεχρής

Σίλβιο: Χάρης Ανδριανός, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Κωστής Ρασιδάκις

Προαιώνιος Παλιάτσος: Διονύσης Τσαφταρίδης

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο του χώρου.

paliatsoi

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 24