ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Παραγωγή λαδιού στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας

 Η συγκομιδή ελιάς από τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους στη Γλυφάδα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών. Αυτή την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παραγωγή λαδιού μέσω κινητής μονάδας, μέσα στον προαύλιο χώρο του Διασχολικού Κέντρου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα & Αγίας Τριάδας), από τις 10 το πρωί. Η μονάδα παραγωγής αποτελεί ευγενική προσφορά ιδιώτη. Έτσι, οι μαθητές σχολείων της πόλης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από ειδικούς πως γίνεται η διαδικασία και να αποκτήσουν μια χρήσιμη και πολύτιμη εμπειρία. Παράλληλα, δέκα σεφ προσφέρθηκαν εθελοντικά και θα ετοιμάζουν εκείνη τη στιγμή “λιχουδιές” για τα μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας το λάδι που παράγεται!

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετέχουν εθελοντικά στη σημαντική αυτή προσπάθεια. «Τα παιδιά θα μάθουν αύριο ένα σημαντικό μάθημα, βγαλμένο μέσα από τη ζωή και την ελληνική παράδοση. Καλούμε όλους τους Γλυφαδιώτες, αλλά και κατοίκους γειτονικών περιοχών, να συνεισφέρουν στη συγκομιδή ελιάς, ώστε να προσφέρουμε λάδι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

 

Το περασμένο Σάββατο, στο ελαιοτριβείο “Μεσογειακοί Ελαιώνες” στην Παιανία, το οποίο προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του, παρήχθη η πρώτη ποσότητα λαδιού – περίπου εκατό κιλά – από τους καρπούς της πρώτης εβδομάδας συγκομιδής στη Γλυφάδα. Το λάδι θα συσκευασθεί και θα διανεμηθεί στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.

 

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025391 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο info@glyfada.gr.

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 1 = δυο