ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-Κοινωνικό Ιατρείο
45 εθελοντές Γλυφαδιώτες Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων & οδοντίατροι, καθώς και συνεργαζόμενα Διαγνωστικά κέντρα της πόλης μας, παρείχαν σε 820 περιστατικά ανασφάλιστων συμπολιτών μας, δωρεάν επισκέψεις καθώς και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής ( διαγνωστικές εξετάσεις).

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Γλυφάδας.  Παιδεία, Κοινωνική Μέριμνα & Αλληλεγγύη.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-Κοινωνική Μέριμνα-Απολογισμός 2015-Κοινωνικό Ιατρείο

– 45 εθελοντές Γλυφαδιώτες Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων & οδοντίατροι, καθώς και συνεργαζόμενα Διαγνωστικά κέντρα της πόλης μας, παρείχαν σε 820 περιστατικά ανασφάλιστων συμπολιτών μας, δωρεάν επισκέψεις καθώς και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής ( διαγνωστικές εξετάσεις). Τέσσερις από τους εθελοντές γιατρούς δέχονται καθημερινά ασθενείς στο Κοινωνικό Ιατρείο.
– Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Γλυφάδας, προστέθηκε στα Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών Μυελού. Σε αυτά, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προσέλθει ώστε να ενημερωθεί γύρω από την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων αλλά και σχετικά με την εγγραφή του ως δότη Μυελού. Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης και με την λήψη στοματικού επιχρίσματος (σάλιο).
– Πραγματοποιήθηκε Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Μάζας υπό την επιστημονική επίβλεψη ορθοπεδικού γιατρού σε 30 ανασφάλιστες γυναίκες
– Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού σε 15 ανασφάλιστες γυναίκες πραγματοποιήθηκε από χειρουργό ογκολόγο με σκοπό την ενημέρωση αλλά και τον πιθανό εντοπισμό κάποιας μορφής κακοήθειας που χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.
– Συνέχιση της στήριξης του πανεπιστημίου προγράμματος ΎΔΡΙΑ σχετικά με την έρευνα της διατροφής
– Δωρεάν γυαλιά οράσεως σε ωφελούμενους σε συνεργασία με οπτικό κατάστημα της πόλης μας

Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής- Δήμος Γλυφάδας
(Συνεργασία Κοινωνικής Υπηρεσίας και Κοινωνικού Ιατρείου)
• Σε συνεργασία με την ΜΚΟ « ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» διενεργήθηκαν 6 εμβολιαστικές δράσεις σε παιδιά ανασφαλίστων οικογενειών, όπου εμβολιάστηκαν συνολικά 120 παιδιά.
• Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε 100 ανασφάλιστες γυναίκες προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και το Σύλλογο Γυναικών «Μαζί για τη ζωή».

ΚΕΠ Υγείας, Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
– Πρόγραμμα για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη υλοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας, με δωρεάν εξετάσεις μέτρησης σακχάρου για όλους τους πολίτες.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, νεφροπάθειας κλπ. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από το Κοινωνικό Ιατρείο Γλυφάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας.
– Δωρεάν προληπτικός υπερηχογραφικός έλεγχος κοιλιακής αορτής προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Κοινωνικό Ιατρείο. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από ειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες, με την χρήση φορητού υπερήχου.
Ταυτόχρονα διεξήχθη ημερίδα με θέμα: «Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής – Μέτρα πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης».
– Ημερίδα με θέμα « Σχολικός εκφοβισμό (Bullying) και Ασφαλές Διαδίκτυο», πραγματοποιήθηκε στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ τάξης, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας , σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και την Διεύθυνση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε + 7 =