ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

Ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση των συμπολιτών μας.  

1.505 συνεδρίες, σε 619 συμπολίτες μας πραγματοποίησαν οι 4 Κοινωνικοί Λειτουργοί που υποστηρίζουν τους ωφελούμενους συμπολίτες μας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Γλυφάδας (Παντοπωλείο,Φαρμακείο, Συσσίτιο,Τράπεζα Χρόνου),  Αναλυτικότερα, διεξήγαγαν:

– 620 ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής

– 509 συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής

-309 συνεδρίες οικογενειακής συμβουλευτικής και

-67 συνεδρίες συμβουλευτικής ζεύγους.

 

Δράσεις ενημέρωσης και στήριξης

-«Ένα μπουκάλι λάδι για όλους» Μέσω αυτής της δράσης, στην οποία συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Γλυφάδας, συγκεντρώθηκε ελαιόλαδο, ενώ ταυτόχρονα, οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων για το φαινόμενο της φτώχειας και για τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.

-Δικτύωση με φαρμακεία της πόλης, προκειμένου να συγκεντρωθούν  φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό για τους ανασφάλιστους πολίτες. Συνολικά επιτεύχθηκε συνεργασία με 40 επιχειρήσεις και φορείς, οι οποίοι ενισχύουν σε σταθερή βάση τις Κοινωνικές Δομές.

-Βοήθησαν τους ωφελούμενους στην ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για διάφορα προγράμματα στήριξης των ευπαθών ομάδων.

-Σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας, προχώρησαν στην καταγραφή των αστέγων, στη διανομή γευμάτων, κλινοσκεπασμάτων, ειδών ένδυσης και υπόδησης και στη μεταφορά τους σε θερμαινόμενη αίθουσα του Δήμου Γλυφάδας.

 

αφήστε ένα σχόλιο


7 − = έξι