ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δεύτερης δημοτικής δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Γλυφάδας, στην πλατεία Εσπερίδων. Η πρώτη βιβλιοθήκη είχε τοποθετηθεί και λειτουργεί από το περασμένο καλοκαίρι στην παραλία της πόλης.

 

«Πιστεύουμε στον πολιτισμό της γειτονιάς και τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Σας καλούμε να ενισχύσετε και να αγκαλιάσετε αυτό το νέο μικρό κόσμημα της πόλης μας», δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

 

Ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε θερμά την ομάδα φίλων της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης και ιδιαίτερα τη Γιώτα Καρατζά, καθώς επίσης και τον κατασκευαστή Στράτο Σκριμιζέα και τους αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Λευτέρη Αμπατζή για τον κόπο τους και την προσφορά τους.

 

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι μία μοντέρνα κατασκευή, στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.

 

Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά, αφού τη διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης.

 

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

PlEsperidon_04

PlEsperidon_23

 

PlEsperidon_18

PlEsperidon_30

PlEsperidon_34

αφήστε ένα σχόλιο


+ 9 = δεκαπέντε