ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΙΔΗΣ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Ενημερώνω άπαντες, ότι το εν λόγω κοινοποιείτε και στα ΜΜΕ και σε sites.

Οι Δήθεν που επικαλούνται ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, αλλά στη πράξη  παραμένουν με ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΗ  νοοτροπία.

Δημήτρης Μπουντουτσίδης

21-2-2015

Θέμα: ΕΚΛΟΓΗ 18-2-2015 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και στην οποία ως γνωστό, συμμετείχα και εξέθεσα ευθέως, ρητώς και κατηγορηματικώς τις θέσεις και απόψεις μου δημοσίως, τόσο ενώπιον των συμπολιτών μου, όσο  και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την επιστολή  του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας  κ. Δίβαρη Στυλιανό, γιατρό χειρούργο.

«… ο Δήμαρχός επικαλείται διαφάνεια και δικαιοσύνη, όμως στις πρώτες  απτές εξετάσεις αποτυγχάνει…»

Πριν όμως ασχοληθείτε ενδελεχώς με το κείμενο του κ. Δίβαρη (αξίζει να το κάνετε διότι, ούτε αναλυτής είναι, ούτε φιλόλογος είναι, ούτε οικονομολόγος είναι, ούτε νομικός είναι, ούτε, ούτε,… είναι διακεκριμένος γιατρός χειρούργος) και με την σειρά μου να πω και τούτο,

Κάποτε κάποιος φίλος,

μου ζήτησε να του εξηγήσω τι ερμηνεία θα έδινα για την Ευγένεια.

Και ευθέως του απάντησα.

Ευγένεια κατά την άποψη μου είναι, να σέβεται κάποιος  την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου  και την διαχρονική του ιστορία και ο ίδιος να κρατά την αξιοπρέπεια του.

Και ο ποιητής Καβάφης στο ποίημα, «του μεγάλου ΝΑΙ ή του μεγάλου ΟΧΙ», είπε. «…σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει να πουν το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ…».

Ναι, είναι ο ποιητής που έγραψε και το «ΙΘΑΚΗ», «το ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ», «το ΦΩΝΕΣ», κ.λ.π,κ.λ.π.

Πριν όμως ασχοληθείτε με το ακόλουθο κείμενο, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΔΗΜΟΣΙΩΣ,  επειδή πίστεψα και συνεχίζω να πιστεύω αυτόν τον θεσμό και που τον οποίο τον θεωρώ  κυματοθραύστη και από τους πιο σύγχρονους θεσμούς στην σύγχρονη Ελλάδα όπως φίλες, φίλοι και γνωστοί μου, αυτό πιστεύουν, και για να είμαι εντάξει και με τις συντρόφισσες-συντρόφους, συναγωνίστριες και συναγωνιστές (όποιον προσδιορισμό θέλει κάποιος ας πάρει).

Οι θέσεις μου θα παραμείνουν αταλάντευτα πιστές, θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον θεσμό και μετά την καταληκτική ημερομηνία που προσδιορίζει ο νόμος και η οποία  είναι τέλος Φεβρουαρίου.

Και φυσικά, με τον τρόπο που γνωρίζω και ενεργώ.

Ξηγημένα, μιλημένα.

Ακολουθεί το κείμενο του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Στέλιο Δίβαρη, διακεκριμένου γιατρού χειρούργου.

 

Παρέμβαση  Δημοτικού Συμβούλου Στέλιου Δίβαρη

Το φιάσκο με την εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη και της Δημοτικής Επιχείρησης

Ο θεσμός του συμπαραστάτη του Δημότη και της Δημοτικής Επιχείρησης είναι πράγματι μια καινοτόμος ιδέα που χρειάζεται στην Τοπική αυτοδιοίκηση . Δίνει την ευκαιρία στους δημότες να διεκδικήσουν και να δικαιωθούν  σε μια ,κατά γενική ομολογία , δαιδαλώδη και απαιτητική γραφειοκρατία με οδηγό έναν θεσμικό παράγοντα που για να διορισθεί απαιτείται  η ευρύτερη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου (τα δύο τρίτα των εδρών των δημοτικών συμβούλων) που από κοινού θα συμφωνήσουν σε μια τοπική προσωπικότητα να υπηρετήσει τον ρόλο.

Ο θεσμός αυτό δίνει στο Δημότη την ευκαιρία να δικαιωθεί σε τοπικό επίπεδο εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα και από τον δημότη αλλά και από το κράτος. Αυτό συμβαίνει γιατί οι διαφορές λύνονται εξωδικαστικά και διοικητικά, ακολουθώντας την κειμένη διοικητική διαδικασία και τους νόμους του κράτους, που πολλές φορές είναι η αιτία των διοικητικών συγκρούσεων πολιτών και αρχών .

Δυστυχώς και αυτή η Δημοτική αρχή του τόπου , ακολουθώντας το παράδειγμα της προηγούμενης απαξιώνει στην πράξη τον θεσμό ενώ στα λόγια τον τιμά. Πολιτική αφέλεια και αδυναμία ή πολιτική πονηρία και σκοπιμότητα, αυτή είναι μια ερώτηση που την απάντηση της θα μας την δώσει ο χρόνος. Όπως και να χει η ζημιά για τους Δημότες είναι η ίδια. Ο Δήμαρχός κ Παπανικόλαου είτε δεν έχει την ικανότητα να οδηγήσει την ετερόκλητη ομάδα του σε συμφωνία είτε με έμμεσο πλην αριστοτεχνικό τρόπο καταργεί έναν ελεγκτικό μηχανισμό που θα είχε απέναντι του.

Όπως αναφέρουμε και στην αρχή ο Νομοθέτης έχει προβλέψει αυξημένη πλειοψηφία , δηλαδή συνεργασία δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για να προβούν στην εκλογή μιας από κοινού (άρα και για την πόλη) προσωπικότητας , ουδέτερης και ευρέος αποδεκτής όπως γίνετε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είναι λογικό η μόνη περίπτωση να εκλέγει κάποιος είναι μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για την εξεύρεση ενός ή περισσότερών προσώπων αναγνωρισμένου κύρους, ώστε στην τελική ψηφοφορία να υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο αυτού που συγκεντρώνει τους περισσότερους ψήφους στο σύνολό των Δημοτικών Συμβούλων . Υποστηρίζοντας έτσι στην ουσία τον θεσμό και όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες «βολέματος» δικών μας ανθρώπων.  Ο νομοθέτης με την αυξημένη πλειοψηφία , καθιστά αδύνατη την εκλογή ανθρώπου μικρής ή μονομερούς αποδοχής.

Αυτό που ζήσαμε στο συμβούλιο της 18/2 ήταν η καθολική και πλέον αποτυχημένη προσπάθεια υποστήριξης του θεσμού ακόμα μια φορά.

Η συμβολική δε πράξη του Δημάρχου να κάτσει στα έδρανα του κοινού και να παρακολουθήσει από κει την διαδικασία , αποστασιοποιούμενος από τους υποψηφίους και μην εκδηλώνοντας οποιαδήποτε προτίμηση της Δημοτικής Αρχής (που έχει και την πλειοψηφία ) οδήγησε σε μια ψηφοφορία άγονη και σε ναυάγιο του θεσμού.

Τους λόγους όπως αναφέραμε που οδήγησαν σε αυτήν την πολιτική φαιδρότητα, όπου σοβαροί άνθρωποι , καλέστηκαν να «πείσουν» και να κερδίσουν τα δύο τρίτα του Δημοτικού Συμβουλίου   δεν τους γνωρίζουμε  , όμως ο Δήμαρχός επικαλείται διαφάνεια και δικαιοσύνη , στις πρώτες όμως απτές εξετάσεις αποτυγχάνει. Καταργεί τον θεσμό που εκφράζει την διαφάνεια  και τις δικαιοσύνη  και μάλιστα με την εκπνοή της προθεσμίας για την λειτουργία του. Στα βήματα του προκατόχου του.

κ Δήμαρχε έχετε δυνατότητα να υπερασπιστείτε τον αξιόλογο αυτό θεσμό, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου , στο δικό σας χέρι είναι να εξασφαλίσετε την εκλογή του . Σας προκαλώ να δώσετε ένα δείγμα ότι έγινε ένα θετικό βήμα στον Δήμο με την εκλογή σας υποστηρίζοντας τον θεσμό του συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης .

Είναι ευκαιρία να αποδειχτεί ότι η μικροπολιτικές και οι σκοπιμότητες δεν επικρατούν απέναντι στο όφελός της πόλης. Σας καλούμε να εξαντλήσετε τις επιλογές συναίνεσης με πρωτοβουλία σας ώστε να καθιερώστε για πρώτη φορά τον θεσμό στην πόλη.

 

αφήστε ένα σχόλιο


− τέσσερα = 2