ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Με λύπη μου, αλλά και οργή διαπίστωσα στο δελτίο τύπου 4/2/2014 από το ΕΔΔΥΠΠΥ,ότι απουσίαζε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ.Κόκκορης από την κοινή συνέντευξη τύπου του κ. Πατούλη προέδρου ΕΔΔΥΠΠΥ με τους υπόλοιπους 13 δημάρχους ,για την ανακοίνωση δημιουργίας ΚΕΠ Υγείας σε 14 Δήμους μεταξύ των οποίων και για το Δήμο Γλυφάδας.

Θέλω να σας θυμίσω ή για όσους δεν γνωρίζουν να πληροφορήσω, ότι ο Δήμος μας, όταν ήμουν πολιτικός εκπρόσωπος στο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ- ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ πέτυχε με έγκαιρες και μεθοδευμένες ενέργειες να συμπεριληφθεί στους πρώτους 14 Δήμους, που θα ξεκινήσει άμεσα η πιλοτική λειτουργία των ανοιχτών κέντρων προστασίας και προαγωγής της υγείας.(για την ακρίβεια των πραγμάτων είμασταν ο πρώτος Δήμος)

Αγωνίστηκα και έφερα εις πέρας την ένταξη του δήμου μας στα ΚΕΠ Υγείας με κάρτα πρόληψης υγείας για τους δημότες μας, πρόληψη από 7 θανατηφόρα νοσήματα και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας μέσα από ένα δίκτυο Κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας για τους συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος τώρα προφανώς αδιαφορεί. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσω την απουσία του από μια τόσο σημαντική κοινή συνέντευξη τύπου για την υγεία των δημοτών του;  Εκτός αν χάθηκε η πρόσκληση να μας το πεί.Ή το ΕΔΔΥΠΠΥ παρέλειψε την παρουσία του στο δελτίο τύπου; Επίσης ούτε καν γνωρίζει το πρώτο θεσμό Πρόληψης Υγείας στην Ελλάδα,διότι ακόμα και τώρα αυτή τη νέα δομή υγείας την ονομάζει δημοτικά ιατρεία.

Σε τί κτίριο θα υποδεχτείς κύριε Δήμαρχε και με τί υποδομή την έναρξη του προγράμματος, που θα διασφαλίζει υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής στους δημότες μας;

Στην ¨καμαρούλα μια σταλιά 3×3¨της Επιδαύρου και Μυστρά;  Σε αυτή την τρύπα που δεν δυσκολεύτηκες να βρείς με φωτογραφικό διαγωνισμό και παραποιημένο έγγραφο στη διαύγεια; To ονομάζεις δημοτικό ιατρείο και ανάθεμα αν λειτουργεί καν, διότι δεν έχει την απαραίτητη ολοκληρωμένη υλικοτεχνική υποδομή; Κάνε μια βόλτα σε οποιοδήποτε αγροτικό ιατρείο, σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο νησί μας και συνέκρινε με αυτό που ονομάζεις κακώς δημοτικό ιατρείο και προσβάλλει την αξιοπρέπεια και αισθητική του Γλυφαδιώτη που πληρώνει υπέρογκα δημοτικά τέλη τα οποία ούτε καν μείωσες, μέσα στη κρίση που ζούμε.Αλλά δεν σε ενδιαφέρει.Προφανώς θέλεις απλά να υπάρχει ένας μικρός χώρος για να λες ότι είναι ιατρείο για προεκλογικούς λόγους,χωρίς να σε ενδιαφέρει η φροντίδα και διατήρηση της υγείας των συμπολιτών σου.

Για παράδειγμα πως να σε δικαιολογήσω όταν ¨άκουσον-άκουσον¨ έχεις βάλει δύο χαμηλά παγκάκια κήπου εξωτερικού χώρου να κάθεται ο κόσμος στον εσωτερικό χώρο; Τιμωρία σε ασθενείς βάζεις Δήμαρχε;

Εσύ σε παγκάκια κάθεσαι σπίτι σου; Όταν πας να εξετασθείς σε κάποιο ιατρείο σε βάζουν να κάθεσαι σε παγκάκι; Χάθηκαν οι καρέκλες και οι καναπέδες; Ή μήπως δεν έχεις χρήματα για ένα καναπέ; Ούτε ένα τραπεζάκι για να ακουμπήσει κάποιος κάτι δεν υπάρχει. Και άλλες πολλές ελλείψεις, που στην ουσία δεν υπάρχει ιατρείο. Πλάκα μας κάνεις ή μας κοροιδεύεις δήμαρχε ότι παρέχεις υπηρεσίες υγείας στους δημότες σου;

Για να σπαταλάς εκατομμύρια του Γλυφαδιώτικου λαού για απευθείας αγορά οικοπέδων, ενώ έχει επιβληθεί αγορά μόνο με απαλοτροίωση είσαι πρώτος και βγάζεις τα χρήματα σε χρόνο dt, όπως λένε και οι μαθηματικοί.Για να έχει ο δήμος ένα αξιοπρεπές ιατρείο-κέντρο πρόληψης ποτέ δεν ενδιαφέρθηκες.

ΝΤΡΟΠΗ!

Μια Γλυφάδα κόσμημα του Σαρωνικού και τόσο εύπορος δήμος να μην έχει το ανοιχτό κέντρο πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε ένα λαοπρόβλητο κτίριο σε δρόμο ευρείας κυκλοφορίας, σε τουλάχιστον 140τμ χώρο και τον απαραίτητο εξοπλισμό-υλικοτεχνική υποδομή, όπως ορίζουν οι ευρωπαικές προδιαγραφές και μελέτες.

Αλλά βέβαια. Ξέχασα ότι οι προτεραιότητες ήταν άλλες…………

Γι αυτό και χωρίσανε πολύ νωρίς οι δρόμοι μας πολιτικά.

Μάλιστα, ενώ είχα προσφερθεί να παρουσιάσω και να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα αυτή δομή πρόληψης Υγείας και τις δυνατότητες παροχής υγείας που θα είχαμε μέσω αυτής με προβολή σχετικού video στην αίθουσα ΔΣ, όπως είχε γίνει και με τα υπόγεια parking ακόμα περιμένω………….

Κάνω αυτή την παρέμβαση, διότι θλίβομαι όταν βλέπω ότι ο Δήμος πρωτοπόρησε, πρωτοστάτησε και προγραμμάτισε για να έχει το ΚΕΠ Υγείας του, ο Δήμαρχος δια της απουσίας του αδιαφορεί και είναι τροχοπέδη στην υλοποίησή του.

6/2/2014

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ. ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

αφήστε ένα σχόλιο


+ 4 = οκτώ