ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ “ΘΕΟ” ΤΟΥ Ο ΤΣΙΜΠΛΑΣ: ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΚΙΑ

Προφανώς ξέχασε ότι είναι Μουσουλμάνοι παρασυρμένος από το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών

Παρασυρόμενος ίσως από το εορταστικό, αλλά συνάμα κατανυκτικό κλίμα των άγιων αυτών ημερών ο  πρωθυπουργός προέβη σε ένα λεκτικό ατόπημα. Κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης για την υποδοχή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών της Βουλής ευχήθηκε στα συγκεντρωμένα παιδιά «χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα».
Να υπενθυμίσουμε ότι τα παιδιά αυτά είναι αλλόθρησκα. Ως μουσουλμάνοι, μάλιστα, δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά ούτε και δέχονται ευχές.

Η παραμονή των Χριστουγέννων, μάλιστα, δεν είναι ιδιαίτερη ημέρα για αυτούς, ούτε και συμμετέχουν στους εορτασμούς για τη γέννηση του Χριστού, για τον οποίο πιστεύουν ότι ήταν ένας απλός προφήτης. Αυτό δεν εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα να συμπεριλάβει τα 60 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά στο γιορτινό περιβάλλον. Στο πλευρό του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Πιο συγκεκριμένα, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Η εκδήλωση, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται εδώ στη Βουλή για την υποδοχή, παραμονή Χριστουγέννων, ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών δεν είναι μία κοσμική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά είναι μία ουσιαστική εκδήλωση ανθρωπιάς. Θέλει να αναδείξει τα πραγματικά αισθήματα, θέλω να πιστεύω, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν ανοίξει τις αγκαλιές τους και την αγάπη τους και έχουν δώσει πολλές φορές από το υστέρημά τους για να υποδεχθούν ανθρώπους που ήρθαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Κι όπως είπε ο Γιάννης Μουζάλας, αυτό που μας έτυχε θα το αντιμετωπίσουμε. Εγώ λέω ότι το έχουν ήδη αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας, εθελοντές, στα Κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε όλην την χώρα, εκεί που πραγματικά δίνουν αυτοί οι άνθρωποι -που είναι καθημερινά εκεί- μία αναμέτρηση με τις αξίες μας. Τις κυρίαρχες αξίες που βρίσκονται στην παράδοση του ελληνικού λαού, είτε αυτή η παράδοση είναι η αρχαία ελληνική παράδοση -και να θυμίσω τους ικέτες-, είτε είναι στην ορθόδοξη παράδοση για την αγάπη στον συνάνθρωπο.

αφήστε ένα σχόλιο


τρία − = 2