Δένδιας: Δεν αποκλείω χτύπημα σε πολιτικό στόχο

Φόβους για χτύπημα σε πολιτικό στόχο εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τρομοκρατίας.

Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου ο υπουργός προειδοποιεί ότι όποιος αστυνομικός προχωρήσει σε βασανιστήρια συλληφθέντων θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ. και χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» τα περί στήριξής του από τη Χρυσή Αυγή.

«Μια ματιά στα δημοσιεύματα εντύπων της Άκρας Δεξιάς, όπως και στις ερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος στη Βουλή, αρκεί για να πείσει οποιονδήποτε ότι ο συγκεκριμένος χώρος με θεωρεί τον κατεξοχήν του αντίπαλο. Το ίδιο ισχύει και με τα έντυπα της Άκρας Αριστεράς και τους κομματικούς σχηματισμούς που την εκφράζουν. Το γεγονός ότι με πολεμούν λυσσαλέα τα δύο άκρα προσδιορίζει «χωροταξικά» το πού ανήκω.»

Αναφορικά με την έρευνα που διεξήχθη μετά τις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων στην Κοζάνη, ο κ. Δένδιας δηλώνει:

«Η τεκμηρίωση από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας ότι δεν υπήρξε κακοποίηση των συλληφθέντων, παρά μόνο τραυματισμός των τριών που προέβαλλαν αντίσταση, κατά τη συμπλοκή για τον αφοπλισμό τους, μου προκαλεί αισθήματα ανακούφισης.»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι με βάση το ισχύον Σύνταγμα δεν μπορεί να κηρυχθεί εκτός νόμου η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Προτείνει, όμως, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης να τεθούν εκτός νόμου κόμματα που πρεσβεύουν ρατσιστικές ιδέες.

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα − = 2