ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤO BLUE STAR ΠΑΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον ερχομό του νέου έτους υποδέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Λ.Σ. ΕΛ.-ΑΚΤ, Δημήτρη Μπαντιά, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίου Blue Star Πάρος, το οποίο κατέπλευσε στις 00:02 ακριβώς, και αντάλλαξε ευχές με τον πλοίαρχο, το πλήρωμά του, καθώς και τους επιβάτες που μετέφερε. «Σας εύχομαι πάντα πρωτιές και η νέα χρονιά να σας βρει γερούς και να φέρει κάθε καλό σε εσάς και τις οικογένειές σας», δήλωσε, ενώ στη συνέχεια προσέθεσε: «Η ναυτιλία αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο, καθώς συνεισφέρει πολλαπλώς στην εθνική μας οικονομία. Γι αυτό και εμείς από την πλευρά μας, ενόψει και της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε, έχουμε θέσει εξαρχής ως κυρίαρχη προτεραιότητα την ανάπτυξη που μπορεί να προέλθει από τη στροφή προς τη θάλασσα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου μετέβη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου, όπου και χαιρέτησε όλο το προσωπικό που εκτελούσε τη βάρδιά του. Παράλληλα, μέσω ασυρμάτου, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Καστελλόριζου που κατά την αλλαγή του χρόνου βρισκόταν εν υπηρεσία, καθώς και με το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε περιπολία σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Χίου. «Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς, αλλά και σε κάθε ένστολο, που ετούτες τις στιγμές βρίσκεται στις επάλξεις του καθήκοντος, μακριά από την οικογένειά του, υπηρετώντας την πατρίδα και όλη την κοινωνία»,υπογράμμισε.

Ο υπουργός, επιπρόσθετα, συνομίλησε και με τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων PROTEAS και AQUA BREEZE, που εκείνη την ώρα εκτελούσαν δρομολόγια ανοιχτά των ακτών της Ν. Αφρικής και Λας Πάλμας, αντιστοίχως. «Μέσω της παρουσίας της δικής σας, αλλά και ολόκληρης της ναυτιλιακής μας κοινότητας, η ελληνική σημαία μας κυματίζει με υπερηφάνεια στα πέρατα του κόσμου», ανέφερε συγκεκριμένα. «Σας εύχομαι από καρδιάς καλές θάλασσες και τη νέα χρονιά», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε υποδεχθεί τον ερχομό του νέου έτους στο Λιμεναρχείο Πειραιά, μαζί με άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.

Δημήτρης Μπαλής

STARS

αφήστε ένα σχόλιο


7 − = ένα