Γιάννης Οικονόμου: Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο»

Ανοικτό άφησε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ότι θα επαναξιολογηθεί με βάση την πορεία της πανδημίας. Αναφερόμενος στους υγειονομικούς στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές επανέλαβε ότι από μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων».

Για εκπαιδευτικούς και ένστολους

Στο ερώτημα αν υπάρχει σκέψη για αλλαγή στρατηγικής απέναντι στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, είπε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό και αξιολογείται η πορεία της κατάστασης. Στόχος είναι σχολεία και πανεπιστήμια να λειτουργήσουν δια ζώσης.

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης απαντώντας για τους ένστολους όπου είναι χαμηλά τα ποσοστά ότι «η επιλογή της επέκτασης της υποχρεωτικότητας είναι ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας».

Για τις πορείες των αρνητών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών σημείωσε ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις δεν μπορούν να δίνουν τον τόνο της δημόσιας συζήτησης για το αναγκαίο ή όχι του εμβολιασμού.

«Εδώ που βρισκόμαστε πρέπει όλοι χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις να ζητήσουμε να στηριχθεί το πρόγραμμα “Ελευθερία”. Να μην κρύβουμε κάτω από το χαλί κραυγαλέες αντιφάσεις που έκαναν ζημιά το προηγούμενο διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

αφήστε ένα σχόλιο


7 × δυο =