“ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΟΤΕΣ” ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Nαι, σε όλα” ετοιμάζονται να πουν το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής στην ψηφοφορία για τον εξωφρενικό φόρο ακινήτων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και το ίδιο αναμένεται να γίνει αύριο και για το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που εκτιμάται ότι θα είναι συνεπής με τις θέσεις που εξέφρασε όλο το πρηγούμενο χρονικό διάστημα κατά του να αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια των ανθρώπων που η οικονομική κρίση τους οδηγεί στο δρόμο, αλλά και στην ανηλεή φορολόγηση ακίμα και των χέρσων χωραφιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βυρωνας Πολύδωρας, ο οποίος επιμένει, μέχρι αυτή την στιγμή να απορρίπτει τα δύο νομοσχέδια.

Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου εχει κι ένα άλλο πρόβλημα: Την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπου μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στον Ε.Βενιζέλο και να θέσουν υποθήκες για την επόμενη ημέρα, αν και επί της ουσίας δεν έχουν καμμία αντίρρηση στα μέτρα αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, μπορεί να πέσει καμιά “ντουφεκιά” καταψήφισης άρθρων ή συνολικά ολόκληρου του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για να μεταφέρει στον υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη τις προτάσεις του κόμματος για διορθωτικές κινήσεις.

Ποιοι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν “για τα μάτια του κόσμου”: Ο Πρ. Παυλόπουλος που μίλησε για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την φορολογία ακινήτων, ενώ μίλησε και για «έμμεση δήμευση». Αλλά δεν αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο. της περιουσίας των πολιτών.

Ένας συνήθης αντάρτης “στα … λόγια” ο βουλευτής Γ. Βλάχος της Περιφέρειας Αττικής είπε κι αυτός ότι “Μετά το χαράτσι μπαίνει και νέος φόρος και μέχρι εκεί”…

“Πιστολιές στον αέρα” έριξαν και οι εξής βουλευτές (για να λένε μετά στυος ψηφοφόρους τους “Εγώ τους τα είπα και δημοσίως, αλλά ψήφισα για να μην πέσει η κυβέρνηση):

Η Ντόρα Μπακογιάννη. Είπε πως η κυβέρνηση αδικεί “ένα πολύ καλό νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς” (σ.σ.: Δε νομίζουμε να συμφωνούν αυτοί που τους παίρνουν τα σπιτια επειεδή είναι άνεργοι) και αναφερόμενη στον υπουργός Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη είπε «οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».

Γιάννης Ιωαννίδης: να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες

Φεβρωνία Πατριανάκου: Οι διατάξεις που προστέθηκαν ενισχύουν τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη

Η Φωτεινή Πιπιλή πρότεινε να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε «να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε… ακραίους χαρακτηρισμούς»

Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις … ΠΑΕ».

Επίσης ο Α.Ντινόπουλος α τηρήσουν τα προσχήματα είχαν και οι βολευτές τοποθετήσεις είχαν και οι βουλευτές, ο Ηλίας Βλαχογιάννης είπε πως θα τον ψηφίσει, αλλά διευκρίνισε πως στην πορεία πρέπει να αλλάξει.

Επίσης ο Ν. Κακλαμάνης εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, αναφέροντας ότι “είναι σοσιαλδημοκράτης και όχι λαϊκός δεξιός για αυτό και είναι υπέρ του κεφαλαίου”! Τόσο σκληρή κριτική!

Eίναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς οι άνθρωποι αυτοί καταδικάζουν να γίνουν δεκάδες χιλιάδες συνανθρωποί τους μόνιμοι κάτοικοι των πεζοδρομίων και τα δίνουν όλα για άλλη μία φορά στις τράπεζες.

 Πηγή:kafeneio

αφήστε ένα σχόλιο


+ δυο = 10