ΒΡΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ – Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΖΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!

Νέο παραλήρημα έρχεται από τα Σκόπια με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της πΓΔΜ, πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Νικολά Γκρούεφσκι, Αντόνιο Μιλόσοσκι να ποζάρει στην υψηλότερη κορφή της Ελλάδας με τη γνωστή κόκκινη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας.

Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα στη γειτονική χώρα, η Vest, δημοσιεύει τη Δευτέρα φωτογραφίες του Μιλόλοσκι στις οποίες εμφανίζεται με άλλους ορειβάτες να ποζάρει ως «κατακτητής» του Μύτικα, της υψηλότερης κορυφής στον Ολυμπο, ανεμίζοντας τη σημαία που οι Σκοπιανοί θεωρούν ως σημαία τους, το κόκκινο πανί με τον Ηλιο της Βεργίνας. Η εφημερίδα χρησιμοποιεί τη λεζάντα πως ο Μιλόλοσκι «κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», ενώ σε άλλο σημείο επισήμαινε, αναδεικνύοντας το εθνικιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου του σκοπιανού κοινοβουλίου: «Επειτα από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

skopia-bergina-olympos2

Σημειώνεται ότι από τη Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, οι πολίτες της πΓΔΜ δεσμεύονται να μην κάνουν χρήση του Ηλιου της Βεργίνας.

skopia-bergina-olympos3

«”Μακεδονική” αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από πλευράς ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

skopia-bergina-olympos4 skopia-bergina-olympos5 skopia-bergina-olympos6 skopia-bergina-olympos7 skopia-bergina-olympos8 skopia-bergina-olympos9

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


4 × εννέα =