ΒΟΡΙΔΗΣ: ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΝΔ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Αυτό το ασφαλιστικό η ΝΔ δεν θα το στηρίξει ούτε για αστείο (…) δεν είναι η σοβαρή η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό» ξεκαθάρισε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης ενόψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή το απόγευμα.

«Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν αποτελεί πρόταση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα» σημείωσε ο τομεαρχης της ΝΔ. «Ο λογαριασμός εχει ονοματεπώνυμο, επισήμανε, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα capital controls. «Όπως προκύπτει απο το μάιηλ Χαρδουβελη το Νοέμβριο του 2014 οι εταίροι δεν μας ζητούσαν τέτοια πράγματα» ανέφερε.

«Δεν γίνεται η ΝΔ να υποστηρίξει ενα ασφαλιστικό που πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματικές και τους αγρότες» παρατήρησε, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι σε έναν ελεύθερο επαγγελματία με τζίρο 150 χιλ. ευρώ του μένουν 14 χιλιάδες, και σε έναν αγρότη με τζίρο 12 χιλ. ευρώ του μένουν 5 χιλιάδες.

Ο βουλευτής
 της ΝΔ διευκρίνισε ότι «ασφαλώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει το απόγευμα τη δική του πρόταση που θα κινείται σε άλλη κατεύθυνση».

Υπέρ της σύστασης επιτροπής διαλόγου για το ασφαλιστικό τάχθηκε από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης. 

αφήστε ένα σχόλιο


− πέντε = 3