ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΤΕΛΟΣ! – ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ!

Ο  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ  ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ  ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ…

“Aποχαιρετά” οριστικά το ΠΑΣΟΚ πριν από την επερχόμενη συντριβή του ο πρόεδρος του κόμματος Ε.Βενιζέλος,.

Όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr η απόφασή του είναι οριστική και ο στόχος να παίξει ρόλο μεθύστερα σε ένα άλλο σχήμα, πιθανόν και με ένα κομμάτι της ΝΔ που και αυτή αναμένεται ότι θα γνωρίσει μεγάλους κλυδωνισμούς μετά τις ευρωεκλογές.

Η διέξοδος του κ. Βενιζέλου θα δρομολογηθεί κατά πάσα πιθανότητα μέσω της διεκδίκησης του αξιώματος του Ευρωπαίου Επιτρόπου και της θέσης του ενός από τους επτά αντιπροέδρους της Κομισιόν.

Πρόκειται για κλασική εφαρμογή του “στρίβειν διά του αρραβώνος”, αφού η δικαιολογία ότι “η Ελλάδα θα χρειαστεί αναβαθμισμένη παρουσία στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μόνο ο Ε.Βενιζέλος μπορεί να το επιτυχει αυτό” δεν αντέχει σε κριτική.

Γενικά η εγχώρια διαπλοκή και η τρόικα θεωρούν “καμμένο” τον Ε.Βενιζέλο και αναζητούν ένα νέο ηγέτη από το ΠΑΣΟΚ, μήπως και καταφέρει να ενώσει τα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και διασωθούν στις εκλογές με ένα αξιοπρεπές ποσοστό ττης τάξεως του 6-7% και τα δύο κόμματα και παίξουν κάποιο ρόλο μετεκλογικά, ειδικά στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και αναζητά κυβερνητικούς εταιρους.

Το θέμα είναι ποιος θα δεχθεί να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και να φορτωθεί την συντριβή του κόμμματος (είναι πολύ πιαθνό να μην φτάσει ούτε το 3% στις ευρωεκλογές το κόμμα); Οι σοβαροί διεκδικητές, όπως ο Θ.Μωραΐτης που κάποιοι τον προορίζουν για πρόεδρο του κόμματος δεν πρόκειται να δεχθούν να αναλάβουν εν όψει συντριβής.

Άρα μάλλον θα έχει μεταβατικό ρόλο το πρόσωπο που θα αναλάβει πρόεδρος του κόμματος μέχρις ότου περάσει η μπόρα των ευρωεκλογών.

Εν συνεχεία, θα φανεί αν ακόμα και αυτό το ΠΑΣΟΚ “έχει ζωή” ή θα πρέπει να διαλυθεί το κόμμα και ο καθένας να πάρει το δρόμο του, αφού έτσι ή αλλιώς υπάρχει ένα τεράστιο χρέος 100 εκατ. ευρώ από τις αθρόες δανειοδοτήσεις του κόμματος για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

αφήστε ένα σχόλιο


8 + = δεκατρία