Αυτοκτόνησε ο ραλίστας-θρύλος Κορφιάτης

Μέσα σε μία λίμνη αίματος βρέθηκε της Δευτέρα ο 69χρονος πρωταθλητής Ελλάδος, σε αγώνες ταχύτητας, Αντώνης Κορφιάτης ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με ξυραφάκι.

Ο ραλίστας θρύλος βρέθηκε στο διαμέρισμα του νεκρός από φίλους του. Στο σημείο έσπευσε επί τόπου η αστυνομία και ιατροδικαστής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και γνωστούς του, την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του, κανένας ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έκανε πράξη αυτές του τις σκέψεις.

Ο Πατρινός Αντώνης Κορφιάτης διατηρούσε κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του αυτοκινητιστικού ομίλου Πατρών. Ήταν πρωταθλητής Ελλάδος τη δεκαετία του ’70 στο αγωνιστικό αυτοκίνητο και είχε κερδίσει 5 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος στους αγώνες ανάβασης. Κορυφαία του στιγμή, ίσως, το πρωτάθλημα αναβάσεων στη κατηγορία 2.000 κ.εκ. της ομάδας ένα το ’76, αλλά και λίγα χρόνια αργότερα όταν σημείωσε αντίστοιχες επιτυχίες σε επίπεδο αγώνων ταχύτητας στα 1.300 κ.εκ. Υπήρξε οδηγός κυρίως «ασφάλτινων» αγώνων, αναβάσεων και σιρκουί, αλλά συμμετείχε και σε αγώνες ράλι, τόσο ως οδηγός όσο και σαν συνοδηγός και μάλιστα αναγνωρισμένων χειριστών, όπως ο Γιώργος Ραπτόπουλος με τον οποίο μοιράστηκαν την 911 του Ο.Τ.Ε. σε βαλκανικό ράλι (1971) όσο και Audi στο «Ακρόπολις».

 

αφήστε ένα σχόλιο


1 × οκτώ =