ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΕ 142 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 21, 23, 23 και 24 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Η παραπάνω σπείρα εξαρθρώθηκε στις 12-4-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αρτέμιδας.

listes-roma-708

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-4-2016 στο Μαρούσι, μετά από καταδίωξη στην Αττική Οδό από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρία (3) μέλη της ομάδας, ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 23, 23 και 24 ετών. Πρωινές ώρες της επομένης (12-4-2016), μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στον καταυλισμό των Άνω Λιοσίων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθη και τέταρτο μέλος της ομάδας, ένας 21χρονος ημεδαπός Ρομά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση , των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, της ληστείας, της αντίστασης και της απείθειας.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, από 18μήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής . Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η ομάδα κινούμενη με αυτοκίνητα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και κυρίως της Αρτέμιδας, εντόπιζε οικίες και αφού πρώτα βεβαιώνονταν, κτυπώντας τα κουδούνια, ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εκατόν σαράντα δύο (142) υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Ειρήνης γεννηθέντα στις 29-6-1995 στην Αθήνα

Β) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Νικόλαο του Χρήστου και της Αγγελικής γεννηθέντα στις 13-4-1992 στη Κέρκυρα

Γ) ΤΖΑΜΑΛΗ Αντώνιο του Χρυσοβαλάντη και της Μαρίας γεννηθέντα 23-1-1993 στην Αθήνα

 

Δ) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Παναγιώτη του Χρήστου και της Αγγελικής γεννηθέντα 1-6-1993 στην Πάτρα

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

αφήστε ένα σχόλιο


− ένα = 7