Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας διαρρηκτών που ρήμαξαν την Αν. Αττική

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, έξι ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 5-10-2020 από το Τ.Α. Ραφήνας-Πικερμίου.

Το χαρακτηριστικό τατουάζ, ένα ζευγάρι φτερών στον λαιμό του νεαρού, ήταν ένα από τα στοιχεία που τον πρόδωσαν. Το θυμόταν και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην Κερατέα, με τον οποίο οι δράστες ήρθαν τετ α τετ την ώρα που εκείνος επέστρεφε από τη δουλειά του. Ο 66χρονος άκουσε τις φωνές της γυναίκας του και προσπάθησε με ένα μαχαίρι να σταματήσει τους νεαρούς που είχαν εισβάλει στο σπίτι του. Ο 24χρονος όμως με το τατουάζ τον απείλησε με μια καραμπίνα που είχε βρει στο σπίτι του, με αποτέλεσμα ο 66χρονος να κάνει πίσω. Οι δράστες είχαν προλάβει να πάρουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο που ήταν από τα… αγαπημένα της σπείρας την οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου.

Όμως ο νεαρός με το τατουάζ δεν ήταν κάποιος τυχαίος, αλλά και ούτε άγνωστος στις διωκτικές αρχές, όπως αποδείχτηκε. Μόλις οι αστυνομικοί θέλησαν να ελέγξουν τα στοιχεία του, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής… κοκκίνισε. Όπως διαπίστωσαν, ήταν μέλος της σπείρας που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Απρίλιο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, καθώς κατηγορήθηκε ότι μαζί με άλλα μέλη εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες εμφανιζόμενοι σαν υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη), διακεκριμένη περίπτωση κλοπών κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα από δύο ή περισσοτέρους ενωθέντες για την διάπραξη κλοπών και ληστεία κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες :

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Δημητρίου και της Ελισάβετ, γεννηθέντα την 1-9-1987 στην Αθήνα,

ΜΑΚΡΗ Παναγιώτη του Συμεών και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-7-1996 στην Αθήνα,

ΒΕΛΗ Μιχαήλ-Χαράλαμπο του Νικολάου και της Γιαννούλας, γεννηθέντα την 6-12-1993 στην Αθήνα

ΛΑΖΟ Σωτήριο του Λαζάρου και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 16-7-1991 στην Αθήνα

ΒΕΛΙΟ Αντώνιο του Γεωργίου και της Αιμιλίας, γεννηθέντα την 14-5-1991 στην Αθήνα,

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ Βασίλειο του Ευαγγέλου και της Πελαγίας, γεννηθέντα την 15-2-1977 στα Άνω Λιόσια.

 

Χαρακτηριστικό του τρόπου που δρούσαν ήταν ότι χρησιμοποιούσαν για την κάθε περίπτωση κλοπής δύο οχήματα με σκοπό το δεύτερο όχημα που ακολουθούσε το πρώτο να τους καλύπτει ώστε να μη μπορούν να γίνονται αντιληπτοί, λαμβάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Παράλληλα φρόντιζαν να χωρίζονται σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά αποστολή. Η πρώτη υποομάδα αναλάμβανε την τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα και τους απασχολούσε, δημιουργώντας παράλληλη και πρόσβαση στην οικία. Η δεύτερη υποομάδα ήταν αυτή που έψαχνε τους χώρους και έκανε την κλοπή ενώ η τρίτη υποομάδα παρείχε κάλυψη ως οδηγοί των αυτοκινήτων διαφυγής.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 8 τέτοιες κλοπές.

 

αφήστε ένα σχόλιο


− πέντε = 4