ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ”: Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ”…

Πιέσεις για την απελευθέρωση ατόμων που σχετίζονταν με έκτροπα, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Επίσης αναφέρει ότι δεχόταν και απειλές για την ζωή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα για να αφήσω τα “παιδιά””, αλλά δηλώνει ότι ουδέποτε ενέδωσε στις “υποδείξεις” που δεχόταν. Όμως την επομένη της άρνησης του να συμμορφωθεί, “συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός και συγκεκριμένη εφημερίδα κλιμάκωσαν τον ιερό αγώνα της απομάκρυνσης μου, διότι συνέβαλα στο να συλληφθούν και να δικαστούν “κοινωνικοί αγωνιστές””, λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, από την στιγμή που είδε συναδέρφους του στην κυβέρνηση να μην αποδοκιμάζουν τις επιθέσεις στο πρόσωπο του, συνειδητοποίησε ότι οι ημέρες του στο υπουργείο ήταν μετρημένες.

Απαντώντας στην “κατηγορία”, γιατί άργησε τόσο να μιλήσει, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι κινήθηκε θεσμικά και ενημέρωσε τότε, μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, αναμένοντας τις κινήσεις τους, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ. Αποσαφηνίζει δε, ότι ο ίδιος δεν μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τότε “ήταν η εποχή του Grexit και δεύτερον γιατί πίστευα ότι όλα αυτά θα τελείωναν”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι μετά τη ενημέρωση του επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας θα ανησυχούσε, αλλά αυτό δεν συνέβη καθώς “προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες”.

Ο Γιάννης Πανούσης, χαρακτηρίζει “συνταγματικά ανεπίτρεπτη” τη “γραβατωμένη μήνυση” που κατέθεσαν – φωτογραφικά εναντίον του- οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και “ανεύθυνους και “ασόβαρους” τους κ. Δρίτσα και Κατούγκαλο, που έσπευσαν να τον απαξιώσουν.

Ο πρώην υπουργός εκφράζει και την “ιδιαίτερη ανησυχία” του για το διαφαινόμενο ενδεχόμενο, οι διάδοχοι του να εφαρμόσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ, για “κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλοφόρους”

 

αφήστε ένα σχόλιο


− 2 = τρία