ΑΠΟ ΦΑΠΑ ΣΕ ΦΑΠΑ Ο ΠΑΝΑΡΑΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απαντάει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως η εισαγγελία προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της.
Δεν έχουμε παραλείψει κάτι, ούτε συγκαλύψαμε κάποιον ή κάποιους, τονίζει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ανέφερε ότι οι υποθέσεις της Marfin, της Siemens και των υποβρυχίων καλύπτονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η κ. Κουτζαμάνη, τονίζει ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, ενώ σημειώνει πως το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojast δεν ανήκει στη αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους.

Το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojast (το αποκληθέν ως “κοινό register”) ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα δια του κατά τόπον αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών και όχι στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι υποθέσεις Siemens, Υποβυρχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι πρώτες δυο στις 8.9.2008 και 26.7.2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21.4.2015».

Επομένως, καταλήγει η ανακοίνωση, «ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust».

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − 7 =