ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ

Ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και μάλιστα αστειευόμενος.

Ο πρωθυπουργός, βγαίνοντας από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν θα ολοκληρωθεί η πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή ή θα διακοπεί λόγω πρόωρων εκλογών. «Θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση ή μπορεί να ανακοπεί από εκλογές;», ρώτηθηκε.

«Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές γιατί εγώ δεν έχω», απάντησε αστειευόμενος ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, στην εισήγησή του στην επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση είχε τονίσει:

«Η παράταξή μας είναι η πολιτική δύναμη των μεγάλων τομών και των καταλυτικών αλλαγών. Το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το αποδεικνύει και σήμερα, ξεκινώντας την διαδικασία για τη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση!

Η πρωτοβουλία της αναθεώρησης του Συντάγματος ανοίγει νέους σύγχρονους ορίζοντες για την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Γνωρίζετε καλά, αφού εσείς επεξεργαστήκατε την σχετική πρόταση, ότι δεν μιλάω για μια συνηθισμένη Αναθεώρηση. Αναφέρομαι σε ένα μεγάλο εγχείρημα. Και τούτο γιατί:

Πρώτον, θωρακίζει, ακόμη περισσότερο, θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, όπως είναι τα δικαιώματα που αφορούν την Παιδεία, την Ιδιοκτησία και το Περιβάλλον.

Δεύτερον, εξορθολογίζει τη λειτουργία των τριών Εξουσιών και τη μεταξύ τους διάκριση. Έτσι π.χ. αποκαθιστά το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας ως συντονιστή του πολιτεύματος. Ενισχύει τον κοινοβουλευτικό ρόλο της Βουλής και του Βουλευτή. Περιορίζει τα προνόμια των Βουλευτών. Και ουσιαστικά καταργεί τα προνόμια που εμπόδιζαν την απρόσκοπτη ποινική δίωξη των μελών της κυβέρνησης.

Εμπεδώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και προβλέπει την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα έχει βαρύνοντα λόγο τόσο στη συνταγματική οργάνωση και λειτουργία, όσο και στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών στελεχών.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως την αξιωματική αντιπολίτευση, να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί. ‘Όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια ευθύνη.

Η πρότασή μας θα φέρει νέο Σύνταγμα σε δυόμιση χρόνια το πολύ! Αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021! Είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια, για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει….»

– See more at: http://arouraios.gr/2014/12/samaras-ekloges-ego-den-echo/#sthash.uUU7ydgR.dpuf

αφήστε ένα σχόλιο


5 + = επτά