ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ 23ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Ντροπή. Ξεφτίλα. Αυτοί μας καίνε και μεις τους χαϊδεύουμε. Το “καημένο” το παλικάρι επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και η πρόεδρος του δικαστηρίου τον άφησε ελεύθερο.

Ποινή τριετούς φυλάκισης επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 23χρονο που κατηγορείτο για συμμετοχή στα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ο νεαρός, η ποινή του οποίου έχει τριετή αναστολή, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι εκτόξευε κατά των αστυνομικών πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα.

Ο 23χρονος, που αντιμετώπιζε και το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του αλλά και την οικογένειά του και διαχώρισε τη θέση του από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ισχυριζόμενος πως δεν είναι αναρχικός, πως έχει μετανιώσει και πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά στο μέλλον σε επεισόδια (είναι χαρακτηριστικό ότι ο 23χρονος δικάστηκε χωρίς συνήγορο).

Η πρόεδρος τόνισε στον κατηγορούμενο ότι το δικαστήριο δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του και για το λόγο αυτό του δίνει την τριετή αναστολή και τον αφήνει ελεύθερο με την ευχή να μην βρεθεί ξανά κατηγορούμενος.

Αντίθετα, η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της είχε ζητήσει την καταδίκη του χωρίς αναστολή υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν οι εικόνες βίας και καταστροφών».

Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι για τα επεισόδια -ανάμεσα τους είναι και τέσσερις ανήλικοι– έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Δύο ακόμα ανή ανήλικοι διώκονται για πλημμελήματα και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

αφήστε ένα σχόλιο


8 − πέντε =