ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση στάθηκαν πάντοτε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πάλεψαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές των διακρίσεων και του ρατσισμού.

Ειδικά σήμερα, αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές της Ευρώπης «φρούριο» που κλείνει ολοένα και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας και εντείνει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που έχει προέλθει από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, την στρατιωτική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας στη Συρία.

H επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτή που ενισχύει τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ειδομένη, τους εγκαταλείπει στην τύχη τους και ταυτόχρονα στηρίζει τις διάφορες Μ.Κ.Ο., χορηγώντας σ’ αυτές τα κονδύλια της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας και αφήνοντας χώρο στην ασύδοτη δράση τους.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και το δράμα χιλιάδων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών οι εργαζόμενοι του Δήμου Γλυφάδας δεν μπορούν να μείνουν απαθείς και αδιάφοροι. Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε τις πιο κάτω δράσεις αλληλεγγύης:

 

  1. 1.       Να προσφέρει την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, με την συγκατάθεση των συναδέλφων, το φρέσκο ΓΑΛΑ μιας ημέρας που δικαιούται το  εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου. Όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να το προσφέρουν θα πρέπει να το δηλώσουν στην Αποθήκη μέχρι την προηγούμενη ημέρα.
  2. 2.       Να συγκεντρώσει είδη που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας στο Ελληνικό είναι απολύτως αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Ο χώρος και ο τρόπος συγκέντρωσης των ειδών θα σας γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση του Συλλόγου.

Οι δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε σε χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που για να αποφύγουν τον θάνατο και την καταστροφή από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις βρίσκονται για άλλη μια φορά θύματα των πολιτικών, των διακρίσεων και του ρατσισμού.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                            Γιώργος Παπαδούδης

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − 9 =