Η Ανακοίνωση του συλλόγου εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης προκαλεί λύπη και απογοήτευση!

Οι εργαζόμενοι  δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως μαριονέτες.

Λύπη, θυμό και αγανάκτηση για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Το πιο λυπηρό είναι ότι κατέβασαν το επίπεδο σε δάπεδο δείχνοντας κατώτεροι των περιστάσεων, όταν  την  αρχική ανακοίνωση συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, ακολούθησαν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και απειλές εις βάρος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης μέμφεται τον Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου με μια κατάπτυστη ανακοίνωση με τον τίτλο «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», κι αυτό γιατί ο Δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κατέθεσε εναντίον τους μηνύσεις όταν εκ προοιμίου γνώριζαν ότι εκτελούν παράνομες εργασίες. Προφανώς οι εργαζόμενοι με την ανακοίνωση τους έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε ηλίθιους πολίτες κι αυτό γιατί πρώτιστα όπως αναφέρει μισθοδοτούμενο πολύχρωμο παπαγαλάκι ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έδωσε εντολή  στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου του να προχωρήσει σε μηνύσεις.

Άρα λοιπόν αυτός που προκάλεσε για μια ακόμη φορά την όξυνση είναι ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Ο λόγος φυσικά για την χωματερή που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πάνω σε ρέμα την στιγμή μάλιστα που η οριοθέτηση εκκρεμεί από την Περιφέρεια Αττικής.   Όπως φαίνεται από το ύφος της ανακοίνωσης οι εργαζόμενοι του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ακλουθώντας  τις εντολές του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και του προϊσταμένου Αντιδημάρχου στην καθαριότητα κ Κρητικού, (ο οποίος όπως ακούγεται άγεται και φέρεται ως το πρωτοπαλίκαρο του Γιάννη Κωνσταντάτου) , καταφέρονται κατά του Δημάρχου της Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου με ειρωνική διάθεση και ύφος απαξιωτικό – προκλητικό που δεν συνάδει όχι μόνο για την εξομάλυνση της κατάστασης αλλά αντίθετα πολύ περισσότερο δείχνει την εμπάθεια, το ύφος και το ήθος του υποβολέα τους και γενικότερα την ποιότητα των ανθρώπων που συνέταξαν την ανακοίνωση.

Θα πρέπει πολύ σύντομα να εξηγήσουμε το πώς φθάσαμε μέχρις εδώ, ώστε να φωτίσουμε όσο είναι δυνατόν τον αναγνώστη να σχηματίσει την δική του άποψη. Σε μια υπόθεση οριοθέτησης που όπως είπαμε εκκρεμεί, δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Γλυφάδας ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής επισκέφτηκαν τον χώρο της παράνομης χωματερής και ζήτησαν να σταματήσουν οι όποιες εργασίες γίνονται. Ως φαίνεται αυτό δεν άρεσε στον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης και κυριευμένος από αλαζονεία και ρεβανσισμό έδωσε εντολή στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας να προβεί σε μηνύσεις κατά των τεσσάρων αστυνομικών και μάλιστα για παράβαση καθήκοντος.

Επίσης στην άκρως εμπρηστική τους ανακοίνωση ο σύλλογος των εργαζομένων με την σφραγίδα της προέδρου του και του Γ. Γραμματέα καλούν τον Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου να αποσύρει εδώ και τώρα τις ποινικές διώξεις εις βάρος των εργαζομένων στο Δήμο τους του Δήμου και να σταματήσει να τους εμπλέκει στις πολιτικές του αντιπαραθέσεις και αλαζονικές φιλοδοξίες, και τον προτρέπουν να ασχοληθεί μετά τα του «οίκου του και τις δικές του παρανομίες, παύοντας να τους κουνά το δάχτυλο νομίζοντας πως κατέχει το «αλάθητο του Πάπα».

Εδώ έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν καταιγισμό απαξιωτικών χαρακτηρισμών από μέρους των εργαζομένων του Ελληνικού – Αργυρούπολης προς τον Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου κατεβάζοντας κυριολεκτικά το επίπεδο σε δάπεδο και μάλιστα με υφάκι εισαγγελέα είναι οι ίδιοι που κουνούν το δάχτυλο, αδιαμφισβήτητα, για να γίνουν αρεστοί στον εντολέα τους.

Συνεχίζοντας την κατάπτυστη και προκλητική ανακοίνωση τους προειδοποιούν και έμμεσα απειλούν τον Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου λέγοντας ότι,  «Την επόμενη φορά που θα περάσει από το μυαλό του να τους εμπλέξει στα πολιτικά του παιχνίδια θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σύνολο των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Εδώ για μια ακόμη φορά  ο αναγνώστης  έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το τελεσίγραφο τω εργαζόμενων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, να ξεπερνούν τα όρια, την ουσία και να καταφεύγουν σε απειλές με την κορύφωση άκουσον άκουσον, «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Όπως καταλαβαίνουμε μιλούμε για μια αήθη, ευτελή επίθεση – ανακοίνωση με άπλετο  ρεβανσισμό και φρασεολογία που δεν ταιριάζει σε εργαζόμενους στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης απέναντι σε έναν Δήμαρχο.

Προφανώς η «αξιότιμη» πρόεδρος του συλλόγου των εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έπεσε στην παγίδα των εντολέων της που κοιμούνται κι ονειρεύονται πως θα βρουν τρόπους να πλήξουν το κύρος και την δημοτικότητα ενός Δημάρχου που έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα, παρεκτός βέβαια αν η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων έχει αναβαθμιστεί σε συνδαιτύμονας του Γιάννη Κωνσταντάτου, διασύροντας έτσι τα άλλα μέλη του συλλόγου. ‘

Όσο  για την κορύφωση ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»,  είναι το γνωστό ποιηματάκι, μια μπούρδα που λέγεται από αυτούς που δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν. Φαντάζομαι ο Γιάννης Κωνσταντάτος να νιώθει ιδιαίτερη τιμή και ευχαρίστηση για την ανακοίνωση των εργαζομένων, όπως θέλω να πιστεύω ότι και οι εργαζόμενοι με την ανακοίνωση τους αυτή θα ανταμειφτούν ανάλογα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

Και όπως λέει ο λαϊκός αφηγητής  «Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»

Κρατήστε το

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ ένα = 4