ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Διαχειριστές πολυκατοικιών αναθέτουν την είσπραξη των απλήρωτων κοινοχρήστων, λόγω των συσσωρευμένων οφειλών, σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες ενώ πληρωμή με πιστωτικές κάρτες, άτοκες δόσεις, ρυθμίσεις, διακανονισμοί είναι μερικές από τις λύσεις που επιστρατεύονται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εξηγούν επαγγελματίες του χώρου οφείλονται κοινόχρηστα από το 2013, ενώ τα χρέη μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και τις 3.500 ευρώ ανά διαμέρισμα. Με ειδικά μηχανάκια σε σπίτια, τόπους εργασίας ή οπουδήποτε αλλού εισπράττουν οι εταιρείες τα κοινόχρηστα από τους ενοίκους. Η κρίση και η οικονομική δυσπραγία έφεραν χρέη με τα οφειλόμενα κοινόχρηστα να είναι μεγάλο πρόβλημα σήμερα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στην Κυψέλη, στα Πατήσια το Παγκράτι δεν πληρώνονται κοινόχρηστα. Έστω και ένας να χρωστά 1.000 ευρώ παραλύει η πολυκατοικία. Οι εταιρείες κάνουν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι διαχειριστές. Επιμένουν με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ή και επιστολές να πείσουν όσους χρωστούν να αποπληρώσουν τμηματικά την οφειλή ή συμφωνώντας μαζί τους διακανονισμό των χρεών τους.

Όπως είναι γνωστό σε πρώτη φάση τα κοινόχρηστα καλύπτονται αρχικά από το αποθεματικό (εάν υπάρχει). Όταν όμως το ποσό μεγαλώνει και ο ένοικος της πολυκατοικίας που χρωστά δεν ανταποκρίνεται τότε το γραφείο απευθύνεται στη συνέλευση των ιδιοκτητών η οποία έχει την αρμοδιότητα να επιλέξει τη δικαστική οδό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εταιρείες δέχονται πιστωτικές κάρτες για την εξόφληση των κοινοχρήστων αλλά και κατάθεση σε λογαριασμό μέσω web banking. Επίσης κάνουν διακανονισμούς… ξεκινώντας ακόμη και από 5 – 10 ευρώ την εβδομάδα. «Το ένα διαμέρισμα που χρωστά μπορεί να το καλύψουν οι υπόλοιποι, όταν όμως πληθαίνουν η κατάσταση δεν ελέγχεται» υποστηρίζουν οι εταιρείες. «Οι εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν αγωγή και οι ένοικοι όμως το αποφεύγουν, κανείς δεν θέλει να κάνει αγωγή σε κάποιον που δεν έχει να πληρώσει», υποστηρίζεται.

www.dikaiologitika.gr

αφήστε ένα σχόλιο


× οκτώ = 40