ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

Στο Plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που αποκάλυψε η εφημερίδα “Καθημερινή” αναφέρθηκε ο Γιώργος Ρωμανιάς.
Mιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o υπό παραίτηση γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε χαρακτηριστικά: “Αν πράγματι είναι ακριβή αυτά μιλούμε -θα έλεγα τη λέξη- για παρακράτος”.Δείτε το βίντεο του MEGA

Ρωμανιάς: «Διορθώσεις στο νόμο για τις συντάξεις ζητούν οι θεσμοί με επιστολή τους»

Aνέφερε πως με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και των συντακτών του νόμου περιλήφθηκαν σε αυτό διατάξεις για το συνταξιοδοτικό πολύ πιο αυστηρές από αυτές που ζητούσαν οι δανειστές

Στην αποκάλυψη ότι οι θεσμοί απηύθυναν επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία ζητούν να τροποποιηθούν διατάξεις του ν.4334/2015 που ψηφίσθηκε στις 16 Ιουλίου από τη Βουλή προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στη τηλεόραση του MEGA.

Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε πως με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και των συντακτών του νόμου περιλήφθηκαν σε αυτό διατάξεις για το συνταξιοδοτικό πολύ πιο αυστηρές από αυτές που ζητούσαν οι δανειστές.

«Αυτό το νόμο τον έγραψε η ελληνική πλευρά στο πόδι. Και ήταν χειρότερος από αυτό που ζητούσαν. Με πολλά λάθη! Τώρα ζητούν διορθώσεις», είπε ο κ. Ρωμανιάς.

Όπως εξήγησε για τα επικουρικά ταμεία ο νόμος λέει ότι 1/1/2015 ενοποιούνται όλα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ.

«Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε. Θα δώσετε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για να ενοποιηθούν και θα τους δίνετε τη δυνατότητα να επιλέξουν ή να γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή να υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του 2014», σημείωσε.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων επέκρινε με σφοδρότητα το σχέδιο Βαρουφάκη για κλοπή ΑΦΜ και δημιουργία σκιώδους τραπεζικού συστήματος.
«Αν αληθεύουν όσα λέγονται για το σχέδιο του κυρίου Βαρουφάκη τότε μιλάμε για παρακράτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

αφήστε ένα σχόλιο


− 2 = τρία