ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Την ώρα που η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς είχε ξεφύγει και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, ο πρόεδρος των νέων Αιμίλιος Βουγιουκλάκης έκανε στο σώμα την πιο σοβαρή τοποθέτηση, θέτοντας τα πράγματα στην ουσιαστική τους βάση. «Όλοι μας συμφωνούμε ότι οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα για κάθε Δήμο. Οφείλουμε στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία και τα νέα παιδιά να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή» , σημείωσε χαρακτηριστικά .

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε κάτι για το οποίο η βούληση και η επιδίωξη όλων μας έρχεται σε αντίθεση με το νόμο και των στρεβλώσεών που εμφανίζει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εξάλλου, αυτό είναι κοινό πρόβλημα όλων των Ο.Τ.Α και όχι μόνο της Γλυφάδας. Θα χαρακτήριζα όμως τουλάχιστον ανεξήγητο το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα , που η διοίκηση γνώριζε από καιρό και -προσωπικά τουλάχιστον- το είχα επισημάνει και πριν ένα μήνα ακριβώς, να έρχεται ως θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο μία ημέρα πριν από την απόλυση όλων των ανθρώπων που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς και μάλιστα χωρίς εισήγηση και εκτός ημερησίας διάταξης! Αυτό δεν είναι σοβαρός προγραμματισμός! Καταδεικνύει μια διοίκηση χωρίς ικανότητα αξιολόγησης προτεραιοτήτων», τόνισε. «Γιατί τώρα όποια κίνηση διαμαρτυρίας, όποια απόφαση, όποιο ψήφισμα και αν πάρουμε, δεν έχουμε χρονικά περιθώρια για τους γονείς και τα παιδιά. Λειτουργούμε υπό την πίεση της Δαμοκλείου Σπάθης ότι οι παιδικοί μας σταθμοί από αύριο θα είναι χωρίς νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους. Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο. Θα μπορούσε να γίνει έκτακτο συμβούλιο πριν μια εβδομάδα, να το ψηφίσουμε και να το στείλουμε στη Περιφέρεια, ξεκινώντας παράλληλα να ασκούμε όλοι μαζί πιέσεις. Εξάλλου, κανένας νόμος δεν ορίζει ποιο είναι το σαφές χρονικό περιθώριο , ώστε να χαρακτηριστεί κάτι επείγον, όπως ισχυριστήκατε κύριε Δήμαρχε. Το να κινδυνεύει η πόλη σου να μείνει χωρίς παιδικούς σταθμούς είναι επείγον από μόνο του, άλλωστε. Είναι επείγον και μία εβδομάδα πριν, είναι επείγον και ένα μήνα πριν», υπογράμμισε.

Κλείνοντας ο κος Βουγιουκλάκης την τοποθέτηση του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ομοφωνία που πρέπει να επιδείξει το σώμα στην τελική του απόφαση, προτείνοντας, παράλληλα, τη σύμπραξη της Γλυφάδας και με άλλους Δήμους για το θέμα αυτό. «Πρέπει όλοι οι Ο.Τ.Α , ενώνοντας τη φωνή τους, να επιδιώξουν μέσω των συλλογικών τους οργάνων τη νομική λύση του προβλήματος. Το να έχει το παιδί σου πρόσβαση στο δημοτικό παιδικό σταθμό της πόλης σου αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για κάθε φορολογούμενο πολίτη», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − 3 =