ΑΔΩΝΙΣ: ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ…

«Θα καταρρεύσουν σύντομα τα ταμεία, καθώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα αποθεματικά και τα κεφάλαια των ταμείων που προορίζονται για μελλοντικές συντάξεις, προκειμένου να πληρώσει τις τρέχουσες» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για αφανισμό των αποθεματικών και υποστήριξε ότι όταν θα έρθει η ώρα για πληρωμή των μελλοντικών συνταξιούχων, δεν θα υπάρχουν καθόλου χρήματα για να πληρωθούν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αδιαφορεί για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και ξοδεύει τα αποθεματικά του ΕΤΕΑ, φοβούμενη το πολιτικό κόστος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων κατά το μέτρο του ελλείμματος, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συντάξεις του μέλλοντος.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ να επενδύσει στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με 400 εκατ. ευρώ, λέγοντας πως τέτοιες αποφάσεις συνήθως λαμβάνονται κάτω από πολιτική πίεση της κυβέρνησης.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να έχουμε απώλεια σχεδόν ολόκληρου του κεφαλαίου» επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μία έρευνα προκειμένου να αποτιμηθεί η ζημιά.

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως επιβάλλεται να έρθει στην αρμόδια επιτροπή τόσο η εφέτης όσο και ο υπουργός για να δοθούν εξηγήσεις.

Εκτός των άλλων, για το θέμα του πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η επιτροπή της Βουλής με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε τον υπουργό Επικρατείας τη στιγμή που ο κ. Φλαμπουράρης δεν κατέθεσε στη Βουλή την κίνηση του λογαριασμού του που να αποδεικνύει ότι η πώληση της εταιρείας του δεν είναι εικονική.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ουδέποτε απάντησε για την αμφιλεγόμενη ενέργεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παροτρύνει τον κόσμο να αγοράσει μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, τη στιγμή που μια τέτοια συμβουλή είναι παράνομη.

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × = 8