ΈΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ “ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ” ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ

Πλανώνται όσοι νομίζουν πως μπορεί να επιτευχθεί πραγματική αλλαγή εντός της ευρωζώνης, τονίζει σε άρθρο του στον Guardian ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η στρατηγική της επίτευξης ριζικών αλλαγών εντός του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της, τονίζει σε άρθρο του στον Guardian o βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας.

Όπως σημειώνει ο κ. Λαπαβίτσας η στρατηγική αυτή χάρισε στο κόμμα την νίκη στις εκλογές μέσω της υπόσχεσης για απελευθέρωση του ελληνικού λαού από την λιτότητα χωρίς μια ολοκληρωτική ρήξη με την ευρωζώνη.

Δυστυχώς, τα γεγονότα έχουν δείξει πέραν κάθε αμφιβολίας πως αυτό είναι αδύνατο και είναι ώρα να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα, τονίζει ο ίδιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει μια κατάρρευση ή μια ολοκληρωτική παράδοση, πρέπει να είναι πραγματικά ριζοσπαστικός, υπογραμμίζει.

«Η δύναμη μας βρίσκεται ακριβώς στην τεράστια λαϊκή στήριξη που απολαμβάνουμε. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα μέτρα για την ανακούφιση του λαού από τις τεράστιες πιέσεις των τελευταίων ετών: να απαγορεύσουμε τις εξώσεις, να διαγράψουμε το εγχώριο χρέος, να επανασυνδέσουμε οικογένειες με το ηλεκτρικό ρεύμα, να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Με αυτό το πρόγραμμα εκλεγήκαμε. Οι δημοσιονομικοί στόχοι και η εποπτεία από τους “θεσμούς” πρέπει να αποκτήσουν δευτερεύουσα θέση στους υπολογισμούς μας, αν είναι να διατηρήσουμε την λαϊκή στήριξη» γράφει ο κ. Λαπαβίτσας.lykavitos.

αφήστε ένα σχόλιο


8 + = δεκατρία