Έντονες αντιδράσεις για την επίσκεψη γερμανών νεοναζί στην ελληνική Βουλή

Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την επίσκεψη γερμανών νεοναζί στην ελληνική Βουλή και τη συνάντησή τους με βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, αναφέρεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, να ποζάρει με τον Ματίας Φίσερ εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

Ο Ματίας Φίσερ, όπως σημειώνει ο κ. Μανιάτης, «είναι προεξέχον μέλος της οργάνωσης Freies Netz Süd (FNS), συνιδρυτής της Fränkischen Aktionsfront (FAF) που έχει τεθεί εκτός νόμου λόγω της φιλοναζιστικής δράσης της το 2004, ιδρυτής της κίνησης ‘Άρια Ελπίδα’».

«Η φωτογραφία καταδεικνύει όχι μόνο την αδιαμφισβήτητη σχέση της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα αλλά και τον κίνδυνο που αποτελεί η Χρυσή Αυγή για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό μας» προσθέτει ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη εκπροσώπων της ακροδεξιάς βαυαρικής οργάνωσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κτήριο του κοινοβουλίου, αποδεικνύεται από φωτογραφίες που ανήρτησαν τα μέλη της «Freies Netz Süd» στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Οι αντιπρόσωποι της γερμανικής νεοναζιστικής οργάνωσης φωτογραφήθηκαν εντός του ελληνικού κοινοβουλίου μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο και δημοσίευσαν τις φωτογραφίες.

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − = 2