Άδωνις Γεωργιάδης: Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει

Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει» διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

Σημειώνεται ότι την αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, η οποία «κοκκινίζει» λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση υπό τον φόβο «έκρηξης» κρουσμάτων που συνεπάγεται ισχυρή πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει, αφενός είναι στον «αέρα» το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, τα οποία προγραμματίζεται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και αφετέρου ότι οδεύουμε προς επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00, όπως ισχύει σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα όποια νέα μέτρα αποφασιστούν, θα αφορούν και στο λιανεμπόριο, με την λύση του click away να έχει «κλειδώσει».

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή 29/01. Στη συνέχεια θα θέσει τις εισηγήσεις της υπόψιν του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα στις 6.

αφήστε ένα σχόλιο


× 5 = είκοσι