“DANCE YOUR SOUL” – ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

Όποιος μπορεί να περπατήσει, μπορεί και να χορέψει. Και όποιος μπορεί να χορέψει, μπορεί να κάνει και ό,τι άλλο θέλει, αρκεί να το πιστέψει και να το τολμήσει…

Άρθρα της ψυχολόγου Ιωάννας Μπερτσιμά:

 

 

Dance your soul

(Χόρεψε την ψυχή σου)

Ονομάζομαι Ιωάννα Μπερτσιμά και είμαι η ιδρυτής του κέντρου “Dance your soul”

8_couple-dancing-1348487203_orgΗ βασική ιδέα του “dance your soul” δημιουργήθηκε μέσα από τις ατελείωτες ώρες διδασκαλίας χορού σε μαθητές διαφόρων ηλικιών, φύλου και καταγωγής.

Παρατηρούσα ότι μέσα από τη διδασκαλία χορού, υπήρχε σπουδαία αλλαγή σε διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των μαθητών μου. Έβλεπα αλλαγή στις αντιλήψεις τους, στον τρόπο συμπεριφοράς τους, στην αυτοπεποίθησή τους, στην εμπιστοσύνη που είχαν τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους ανθρώπους. Αλλαγή υπήρχε ακόμα και στις καθημερινές τους κινήσεις. Με τον καιρό έβλεπα ότι οι μαθητές μου αλλάζουν. Γίνονται άνθρωποι με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, πιο χαλαροί και επικοινωνιακοί με τους ανθρώπους γύρω τους και τέλος όλη τους η εμφάνιση δήλωνε ότι είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και όρεξη για ζωή.

Πολύ σημαντική ήταν και η αλλαγή που παρατηρούσα στα ζευγάρια. Μέσα από την εβδομαδιαία επαφή μας ένιωθα ότι εκτός από την εκμάθηση χορού, τους μετέφερα τις αρχές της εμπιστοσύνης, της ισορροπίας, του σεβασμού και των ορίων στη σχέση τους. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να αναφερθώ σε αυτά.

29_images (17)Παρά τις σπουδαίες αλλαγές που έβλεπα στους μαθητές μου, ένιωθα ότι πάντα κάτι έλειπε. Με τον καιρό αντιλήφθηκα ότι αυτό, ήταν η ονομαστική αναφορά σε όλες αυτές αλλά κυρίως η αδυναμία των μαθητών να καταλάβουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες αυτές τις υπέροχες αλλαγές προς όφελός τους.

Βεβαιώθηκα με τον καιρό ότι από μόνος του ο χορός δεν αρκεί. Χρειαζόταν μια επιπλέον βοήθεια ώστε οι αλλαγές να γίνουν πράξη. Η ιδιότητά μου ως ψυχολόγος με κατεύθυνε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αυτό που χρειαζόταν ήταν ο συνδυασμός και των δύο. Έτσι ξεκίνησε και η ιδέα του “Dance your soul”.

Ο συνδυασμός άσκησης μέσα από την τέχνη αλλά και η δυνατότητα εβδομαδιαίων συνεδριών με τον Life Coach, είναι τα δύο βασικά όπλα ώστε ο άνθρωπος να πάρει στα χέρια του τη ζωή του. Να απαλλαχτεί από φόβους, ανασφάλειες και άγχη και να ανακαλύψει τη δύναμη και τα ταλέντα που κρύβει μέσα του.

5_jupiter-enters-cancerΕίμαι υπέρμαχος της άποψης ότι κανένας δε μπορεί να φτάσει σε σημείο να αγαπήσει τον εαυτό ή το σώμα του, όταν ασχολείται μόνο με το ένα από τα δύο. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε τη φράση “νους υγιής εν σώματι υγιεί”

Το “Dance your Soul” είναι το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο εναρμονίζει την ψυχή με το σώμα μέσα από το συνδυασμό Personal μαθημάτων χορού και συνεδριών με τον προσωπικό Life Coach.

Το life coaching είναι μια μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, η οποία απευθύνεται σε ανθρώπους υγιείς και λειτουργικούς σε θέματα καθημερινότητας. Ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σχέσεων, επαγγέλματος, οικιακά αλλά και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν στο εδώ και τώρα.

7_jupiter-enters-cancerΜέσα από τις συνεδρίες, ο coacher, δίνει την ώθηση και τη στήριξη στον άνθρωπο να πιστέψει στον εαυτό του και στις δυνατότητές του και να βρει τη δύναμη να απαλλαχτεί από όσα τον κρατάνε δέσμιο στην αδράνεια και την άρνηση να πράξει.

Ταυτόχρονα μέσα από τα μαθήματα χορού, αναπτύσσει μια νέα και πρωτόγνωρη γι ΄αυτόν επαφή με το σώμα του. Μαθαίνει να εμπιστεύεται, να αφήνεται και να πιστεύει στον εαυτό του. Εξάλλου όποιος μπορεί να περπατήσει, μπορεί και να χορέψει. Και όποιος μπορεί να χορέψει, μπορεί να κάνει και ό,τι άλλο θέλει, αρκεί να το πιστέψει και να το τολμήσει…

Ξεκινήστε και εσείς μαζί μας αυτό το υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας με τη βοήθεια του χορού και του προσωπικού σας προπονητή ζωής!

 

ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΖΕΥΓΟΣ

Ο XOΡΟΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!

«Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ»

«Ο XOΡΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ»

Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΣΤΡΕΣ

ΤΑ 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Ο ΧΟΡΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

 

http://www.danceyoursoul.gr/

 

Αγγέλου Μεταξά 8, Γλυφάδα  210 8986045-6

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 4 =