ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΙΒΑΡΗ «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ»

Με αφορμή τις τοποθετήσεις μου στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο όσον αφορά την διαδικασία που επιθυμούμε προκειμένου να διασφαλιστεί η πόλη σε θέματα προμηθειών, σας συγκεκριμενοποιώ το περίγραμμα στο οποίο θα κινηθούμε καθ όλη την αντιπολιτευτική μας θητεία.

Θεωρούμε απαράδεκτο να έρχονται θέματα στα οποία το σκεπτικό της εισήγησης είναι «χρειαζόμαστε την έγκριση αυτού του ποσού σε καύσιμα ή σακούλες , για την καλή λειτουργία του Δήμου ώστε να μην κινδυνεύει η Δημόσια υγεία»

Η στάση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από επανάληψη της νοοτροπία της «πλειοψηφούσας διοίκησης» που εξουσιάζει έχει ήδη πάρει την απόφαση να κάνει την αγορά και ως κερασάκι προσθέτει και την ανησυχία για την δημοσία υγεία. Όποιος τώρα έχει αντίρρηση ας τολμήσει να «διακινδυνέψει» την δημόσια υγεία. Δεν είναι έτσι , εμείς τολμάμε να αμφισβητήσουμε την λογική , μάλιστα καταγγέλλουμε ότι είναι η νοοτροπία που έφερε τον τόπο εδώ. Που είναι η διαφάνεια που ευαγγελιζόμαστε όταν το μόνο που λες στην εισήγηση είναι το πόσα χρειάζεσαι, χωρίς να δεικνύεις το για πόσο χρόνο θα καλύψεις τις ανάγκες σου και πόσο κατά προσέγγιση καταναλώνεις την ημέρα, τον μήνα ή τον χρόνο. Ώστε να καθιστάς τον έλεγχο μιας απόφασης εύκολο και προσιτό για τον καθένα μας, οχί μόνο τον έμπειρο δημοτικό σύμβουλο αλλά και τον καινούριο και φυσικά τον κάθε ένα Δημότη .

Αυτή είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ορθή χρήση των χρημάτων των ΔΗΜΟΤΩΝ. Αυτές τις αυτονόητες σκέψεις καταθέτω στο Δημοτικό Συμβούλιο και τώρα και την προηγούμενη φορά ώστε να γραφτούν στα Πρακτικά.

Σε κάποιους βεβαία φάνηκε περίεργο , θεώρησαν ότι κάνω πολλές ερωτήσεις σε ένα μικρής σημασίας θέμα όπως οι πλαστικές σακούλες.

Αυτό καταλαβαίνουν όλοι όσοι συντήρησαν αυτό το σύστημα που ευθύνεται για την φτωχοποίηση όλων μας. Όλοι αυτοί οι παλαιοκομματικοί εξουσιαστές που δυστυχώς είναι ακόμα στα πράγματα, θεωρούν ότι δεν πρέπει να χάνουν τον χρόνο τους σε πράγματα μικρού κόστους. Πιστεύουν δε ότι την «νοοτροπία» της σπατάλης που επιδεικνύον λιγότερα χρήματα θα μετατραπεί μαγικά σε «νοοτροπία» οικονόμου στα πολλά χρήματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνετε , ο πιστός στα λίγα είναι πιστός και στα πολλά.

Όλες οι προμήθειες του Δήμου ανεξαρτήτων ποσού ή σπουδαιότητας πρέπει να απαντούν σε τρεις ερωτήσεις.

  1. Γιατί προμηθευόμαστε το συγκεκριμένο προϊόν , πχ τις σακούλες για το μάζεμα των σκουπιδιών.
  2. Ποσό χρονικό διάστημά θα καλύψει κατά προσέγγιση η συγκεκριμένη αγορά.
  3. Πόσο κόστος έχει η μονάδα του προϊόντος που αγοράζουμε.

Επί του προκειμένου , γιατί λέτε ότι χρειαζόμαστε 14.800 κιλά σακούλες και δεν λέτε χρειαζόμαστε 180.000 τεμάχια σακούλες. Ποιος γνωρίζει ότι αντιστοιχούν 12 σακούλες στο κιλό για να μπορέσει να κάνει την σύγκριση. Σκοπός μας είναι να αγωνιστούμε για την διαφάνεια και την απλή παρουσίαση των αναγκών του Δήμου ώστε να μπορούν εύκολα να ελέγχονται από τον καθ’ ένα. Να μπορεί ο κάθε Δημότης να ελέγξει που πάει το κάθε ευρώ στον Δήμο. Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ δεν είναι στα ΛΟΓΙΑ αλλά στα ΕΡΓΑ.

Ειρωνικά κάποιοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης λένε πως δίνω την Μάχη Της Σακούλας. Κάποιοι ευφυής, γενναιόδωροι με ξένα χρήματα , κάποιοι γνωστοί «παράγοντες» της πόλης.

Εγώ από τη άλλη είμαι περήφανός για την Μάχη Της Σακούλας, αυτήν την μάχη ευαγγελίστηκα προεκλογικά και αυτήν την μάχη θα δώσω από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτός είναι ο αγώνας για την διαφάνεια στον τόπο «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ» άλλωστε εκεί θα καταλήξουν αργά η γρήγορά τα πάλαια και άχρηστα αντικείμενα.

Και επειδή η πολιτική νοοτροπία αυτής της χώρας είναι καθολικά υπό αμφισβήτηση , σίγουρα θα χρειαστούν πολλές σακούλες και πρέπει να μάθουμε να τις αγοράζουμε σωστά.

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − = 0