ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ 0,70 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ

Ακόμη και εάν η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας διαφωνεί οι ιδιοκτήτες είναι πλέον ελεύθεροι να εγκαταστήσουν φυσικό αέριο για αυτόνομη θέρμανση. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα απαλλάσσονται και από την υποχρέωση να πληρώνουν τα κοινόχρηστα για τη θέρμανση.
Πλέον για να εγκαταστήσετε φυσικό αέριο στο διαμέρισμά σας αρκεί απλά να το πάρετε απόφαση.Για να γίνει η εγκατάσταση πρέπει να γίνουν όμως κάποια βήματα.
Ο ένοικος πρέπει να ζητήσει μέσα σε 20 ημέρες να γίνει γενική συνέλευση. Στη συνέλευση να υπάρξουν δυο προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου σε ολόκληρη την πολυκατοικία. Η συνέλευση θα πρέπει να πάρει απόφαση εγκατάστασης με πλειοψηφία 50% +1. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε ο κάθε ένοικος μπορεί να πάρει απόφαση εγκατάστασης αυτόνομου δικτύου.

Τόσο εκείνοι που ήδη έχουν τοποθετήσει εγκατάσταση όσο και εκείνοι που πρόκειται να εγκαταστήσουν σύστημα φυσικού αερίου πλέον θα εξαιρούνται και από τα κοινόχρηστα που αφορούν στη θέρμανση.

Το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται από τα 600 ευρώ μέχρι και τα 1.500 ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης, όμως η απόσβεση θεωρείται ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ουσιαστικά οι καταναλωτές σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου δεν έχουν επιβάρυνση.

Παράλληλα με την τιμή κοντά στο 0,69 την ώρα που στην καλύτερη περίπτωση το πετρέλαιο ξεκινάει για φέτος με τιμή κοντά στο 1,05 είναι εμφανές ότι η επιλογή αερίου είναι σαφώς η ενδεδειγμένη λύση.

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων με την κυνικότητα του 68χρονου επαίτη με το μπουζούκι, οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή του Πειραιά.

Ο 68χρονος οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, να ασελγεί σε βάρος δυο ανηλίκων αγοριών από την Ρουμανία, όταν ρωτήθηκε από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, για τις πράξεις του είπε με κυνικό τρόπο ότι αυτός δεν έκανε τίποτα στα παιδιά: “…αυτά έρχονταν στο σπίτι μου και έπαιρναν και το χαρτζιλίκι τους εγώ δεν τους έκανα τίποτα, τα παιδιά ήθελαν”.

Ακούγοντας αυτή την απάντηση οι αστυνομικοί του Ανηλίκων πραγματικά εξοργίστηκαν με την κυνικότητα του επαίτη μπουζουξή, πλην όμως και επειδή είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν σοβαρές καταστάσεις εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα το Νόμο, σχημάτισαν την Δικογραφία σε βάρος του και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν αυτή την σοβαρή υπόθεση έχουν την βεβαιότητα πως ο 68χρονος μπουζουξής έχει ασελγήσει σε βάρος κι άλλων παιδιών, τα οποία κυρίως έβρισκε στους δρόμους του Πειραιά, όπου και επαιτούσε παίζοντας μπουζούκι.

Για το λόγο αυτό είναι δυνατόν τις αμέσως επόμενες ημέρες με απόφαση του Εισαγγελέα να δοθούν η φωτογραφία του αλλά και τα στοιχεία ταυτότητας του στην δημοσιότητα, προκειμένου να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα του.

Ο 68χρονος είναι γνωστός στους θαμώνες των ουζερί και των ταβερνών στα στέκια του Πειραιά, καθώς τριγυρνούσε με το μπουζούκι του παίζοντας γνωστές ρεμπέτικες επιτυχίες, βγάζοντας με το τρόπο αυτό μεροκάματο το οποίο όμως όπως αποδείχθηκε, ξόδευε προκειμένου να δίνει χαρτζιλίκι σε ανήλικα αγόρια, τα οποία στην συνέχεια τα πήγαινε στο σπίτι του προκειμένου να ικανοποιούν τα αρρωστημένα του σεξουαλικά του ένστικτα.

Η σύλληψη του έγινε έπειτα από καταγγελίες που έφθασαν στα χέρια των Αστυνομικών του Ανηλίκων, από κατοίκους του Πειραιά που έβλεπαν στο σπίτι του 68χρονου να μπαινοβγαίνουν ανήλικα αγόρια.

Οι αστυνομικοί του Ανηλίκων εντόπισαν των 68χρονο “βιρτουόζο” του μπουζουκιού και τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, μέχρι που τον είδαν να μπαίνει στο σπίτι του συνοδευόμενος από δυο αγόρια από την Ρουμανία, 13 και 15 ετών αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί του Ανηλίκων επενέβησαν την στιγμή που ο επαίτης μουσικός είχε μπει στο σπίτι με τα δυο παιδιά και στην κυριολεξία τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος τους αφού πρώτα είχε δώσει στο κάθε παιδί το ποσό των 15 ευρώ.

Ο 68χρονος έχει οδηγηθεί ήδη στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να κατηγορηθούν και οι γονείς των δυο παιδιών για παραμέληση ανήλικων. Παράλληλα είναι δυνατόν τα δυο ανήλικα να δοθούν σε ίδρυμα προκειμένου να ξεπεράσουν την περιπέτεια τους.

Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr

 

αφήστε ένα σχόλιο


1 × = δυο