ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ

Νέες κυβερνητικές τριβές προκαλούνται με φόντο το δημόσιο και πιο συγκεκριμένα με αφορμή τη δημοσίευση του σχεδίου για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει εισαγωγικό μισθό στα 680 ευρώ και άρα μειώσεις μισθών στους απόφοιτους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκάλυψε η εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, αυξήσεις προβλέπονται για τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους καθηγητές, τους δικαστικούς και τους ένστολους.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε χθες το βράδυ και με οξεία ανακοίνωσή του έβαλε τόσο εναντίον του σχεδίου που δημοσίευσε η εφημερίδα όσο και εναντίον του αρμόδιο υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για επιλεκτικές διαρροές στα ΜΜΕ.

Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί. Ο αρμόδιος υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ.» αναφέρεται στη σύντομη αλλά σαφή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία έρχεται για να αναδείξει για μια ακόμα φορά το βαρομετρικό χαμηλό που επικρατεί στις σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης.

Πάντως, πηγές προσκείμενες στον κύριο Μητσοτάκη αρνούνταν πως το σχέδιο δόθηκε από τον υπουργό στην εφημερίδα, πετώντας αλλού το μπαλάκι.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − 1 =