TΑ ΑΛΜΠΑΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ

Έκκληση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, “πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο” απευθύνει η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας “Ομόνοια”, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χωριό Δερβιτσάνη, μετά τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία.

“Εκφράζουμε την έντονη δυσφορία, αγανάκτηση και ταυτόχρονα την ανησυχία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του συνόλου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ζει στα πάτρια εδάφη, σε σχέση με τη βάρβαρη συμπεριφορά εκατοντάδων θρασύδειλων τραμπούκων, που λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη κρατώντας σημαίες και πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο, με στόχο να προκαλέσουν μειονοτικούς Έλληνες που ζουν εκεί” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομόνοιας, ενώ επισημαίνεται ότι εκατοντάδες άτομα, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη κρατώντας σημαίες και πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο, με στόχο να προκαλέσουν μειονοτικούς Έλληνες που ζουν εκεί.

“Οι Αλβανοί έσπασαν παράθυρα σε καταστήματα και αυτοκίνητα και προπηλάκισαν μειονοτικούς. Η κατάσταση θα είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο αν δεν είχαν φθάσει οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέτρεψαν τα χειρότερα”, τονίζεται.

“Δεν δύναται σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάποιοι παρακρατικοί να προκαλούν με όλους τους τρόπους σε μια περιοχή που αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής οργάνωσης και σεβασμού της νομιμότητας και το επίσημο κράτος να αδρανεί”, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων η “Ομόνοια”.

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × = 1