ΌΣΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΦΑΝΤΟ

Μια ιδιότυπη «συνεδρίαση» είχαν αρκετοί βουλευτές-φίλοι του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης στις εξέδρες του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης ενώ στην παρέα τους συμμετείχε και ο Νίκος Αλέφαντος, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός συνομιλούσε με τους ‘γαλάζιους’ βουλευτές στο καφενείο της Βουλής και τους εξηγούσε πόσο επικίνδυνες για τη χώρα είναι οι πρόωρες εκλογές, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στο γήπεδο Καραϊσκάκης, υπήρξε μια άλλη, ιδιότυπη σύναξη βουλευτών, αλλά (στο ημίχρονο) και κριτική στις ενέργειες Σαμαρά.

Ήταν στο γήπεδο στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο όλοι οι ‘γνωστοί ύποπτοι’ λάτρεις των αγώνων της πρωταθλήτριας Ελλάδας στο Champion League, δηλαδή οι Α. Λοβέρδος, με κόκκινο πουλόβερ τυλιγμένο στη μέση, Ι. Τραγάκης (που έκανε και τον προπονητή, όχι μόνον του Ολυμπιακού αλλά και της… Ατλέτικο), δίπλα του καθόταν ο (εικονιζόμενος) Αλέφαντος (που έλεγε ότι οι ‘κόκκινοι νίκησαν τους κόκκινους’ ή κάτι τέτοιο), Τ. Νεράντζης, Γερ. Γιακουμάτος (που έλεγε πως θα μειώσει την τιμή του γάλακτος), Κ. Αρβανιτόπουλος, Αντ. Μπέζας, Ι. Ιωαννίδης, οι πασόκοι Γρ. Νιώτης και Ι. Διαμαντίδης, ο Τέρενς Κουίκ με τα δύο του παιδιά και αρκετοί άλλοι. Αν εξαιρέσει κανείς τον υπουργό Παιδείας που σηκώθηκε στο ημίχρονο για να αγοράσει ένα σάντουιτς και καφέ, οι υπόλοιποι έμειναν στη θέση τους και είχαν τον λόγο τους. Άρχισε η πολιτική συζήτηση…

Το έναυσμα έδωσε ο (κόουτς) Ιωαννίδης, προφανώς πικραμένος από την ήττα του στις περιφερειακές εκλογές, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν θα συγκεντρωθούν (χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις από τον κ. Σαμαρά) οι 180 βουλευτές ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ορισμένοι σώφρονες (όπως για παράδειγμα ο κ. Μπέζας) μόλις άκουσαν πολιτική συζήτηση, έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους, κατεβαίνοντας μία κερκίδα πιο κάτω ώστε να φαίνονται μακριά από τους υπολοίπους. Αλλά ο κ. Ιωαννίδης συνέχιζε προτείνοντας ανάμεσα στα άλλα στον κ. Σαμαρά να αλλάξει τακτική και να προσεγγίσει τους βουλευτές και κυρίως τους ανεξάρτητους βουλευτές. Πρότεινε επίσης να αναλυθούν οι εκτιμήσεις των βουλευτών για το τι συμβαίνει στις εκλογικές τους περιφέρειες, με τον κ. Αρβανιτόπουλο να κουνάει καταφατικά το κεφάλι του. Και η πολιτική συζήτηση θα συνεχιζόταν αφού τέθηκε θέμα Γιαταγάνα, που δεν την πλησίασε η ΝΔ ενώ θα στήριζε την υποψηφιότητα Ιωαννίδη, αλλά ο κ. Τραγάκης τους διέκοψε προβλέποντας τι είδους αλλαγές θα κάνει ο Σιμεόνε ώστε να φέρει στα μέτρα του το ματς. Και της… βρήκε όλες».

αφήστε ένα σχόλιο


+ επτά = 11