Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟΨΗΣ… ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΨΗΣ

Επειδή έχουμε φλομώσει από τους ειδικούς αναλυτές και τις θεωρίες τους για την αποτίμηση της δίχως άλλο αναμφισβήτητα εντυπωσιακής ήττας που υπέστη ο Kώστας Κόκκορης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι ο Κόκκορης χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσωπικότητα του νέου δημάρχου, δεν ηττήθηκε από κανέναν Παπανικολάου παρά μόνο από τον ίδιο τον εαυτό του.

Δεν θα σταθώ στους μετά Χριστόν προφήτες, ούτε στην παντελή έλλειψη επικοινωνίας της τότε δημοτικής αρχής, του Κόκκορη ούτε στην λαθεμένη προεκλογική του καμπάνια, αλλά ούτε και σε αυτούς που παρίσταναν τους παντελονάτους (στην πραγματικότητα μέσα από τον καβάλο αντί για αντρικά είχαν γκαζάκια) αλλά αποδείχτηκαν “αμαζόνες” που στο τέλος τον πούλησαν. Θα σταθώ μόνο στην υπεροψία και τον εφησυχασμό ενός ευφυέστατου πολιτικού ογκόλιθου που έκανε το μοιραίο λάθος και πίστεψε ότι μόνο με τα έργα που έγιναν τα τελευταία τριάμισι χρόνια στην Γλυφάδα, αυτά θα ήταν αρκετά για να του δώσουν και πάλι την νίκη.

Ας μην γελιόμαστε ο Κόκκορης από τον παρορμητικό χαρακτήρα του και για διάφορους λόγους είχε αποκτήσει πολλούς εχθρούς, αυτό δεν αμφισβητείτε από κανέναν, τα είχε σπάσει με όλους . Όμως…

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Σίγουρα τα 5 χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης είναι πολλά, όμως όλοι ξέρουν ότι αν ο Κώστας Κόκκορης αποφασίσει να παραμείνει επικεφαλής της παράταξης, είναι μαχητής, δεν μασάει από …τανιές και είναι πιθανόν να ξαναγίνει δήμαρχος, αφήστε δε που οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να μορφωθούν να μάθουν και να δουν τι εστί αντιπολίτευση. Όσοι σήμερα από περίσσιο ενθουσιασμό ξεμωραίνονται και λένε και καμιά μ@λ@κί@, αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν ότι αυτό το λαβωμένο θηρίο που σήμερα βρυχάται σύντομα θα επουλώσει τις πληγές του και θα γίνει άγριο θεριό να τους κατασπαράξει.

Όλοι  ακόμα και οι αντίπαλοι του ξέρουν ότι ο Κώστας Κόκκορης δεν είναι από τον Νομό Κοροϊδίας, ήδη γνωρίζει ποιοι είναι “άντρες” (λάτρεις των φουστανιών αντί των παντελονιών) που δήθεν έκοβαν φλέβες για πάρτη του. Έτσι ο κάθε κατεργαράκος θα πάει από εκεί που ήρθε.

Μια ηγετική μορφή σαν τον Κώστα Κόκκορη σαφώς μετά την σκληρή ήττα που υπέστη δεν θα μπορούσε να μην κάνει την αυτοκριτική του. Ταξίδεψε στο δρόμο της αυτογνωσίας που οδηγεί με νηφαλιότητα στην παραδοχή του λάθους και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα αίτια της ήττας. Η παραδοχή των λαθών και η αυτοκριτική από μέρους του είναι μια πράξη μέγιστης ευθύνης, ανδρείας και αξιοπρέπειας.

Όσοι έχουν διαφορετική άποψη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το θηρίο στις δημοτικές συνεδριάσεις και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, άλλωστε, μια ισχυρή και γόνιμη αντιπολίτευση, μόνον καλό μπορεί να προφέρει στην πόλη.

Ο πρώην Κώστας Κόκκορης είναι περισσότερο πικραμένος γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έργο του, όμως σήμερα, έστω κι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης οι δημότες οφείλουν να του αναγνωρίσουν ότι δεν μάσησε στα συμφέροντα. Η Γλυφάδα επί των ημερών του έπαψε να είναι το θερμοκήπιο της διαφθοράς, δεν κατέβασε παντελόνια, δεν πήρε χαμπάρι “εργολάβους” και “μόδιστρους”, ούτε ενέδωσε σε “ελαιοχρωματιστές” και σε εκβιαστικές μηχανορραφίες.

Ήξερε από την αρχή ότι δεν υπάρχει συμβίωση της ήρας με το στάρι.

Κάποιους αετονύχηδες και κάποια λαμόγια τα έβλεπε για τους διδύμους αρσενικούς αδένες του. Αυτοί δεν είχαν θέση στη Γλυφάδα.

Ο Κώστας Κόκκορης άφησε και έργο στην πόλη και τα φράγκα του Γλυφαδιώτη ανέπαφα στο δημοτικό κορμπανά. Όσοι εξαρτημένοι “ψυχικά πάσχοντες”, φαφλατάδες πετούνε λάσπη περί δήθεν ατασθαλιών και σκανδάλων το μόνο που κατορθώνουν είναι να γελοιοποιούνται οι μωροί και να διαψεύδονται από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Μήπως λοιπόν το “καθάρισμα” του Κώστα Κόκκορη ήταν “αναγκαίο και αναπόφευκτο”, όχι για την “σωτηρία της πόλης”, αλλά για την “εξυπηρέτηση των συμφερόντων” που χρόνια τώρα κάνουν πλιάτσικο και λιμένουν την πόλη.

Οι συνιστώσες και τα πραγματικά δεδομένα που συνετέλεσαν στην αναμφισβήτητα μεγάλη νίκη του νέου δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, δείχνουν αν μη τι άλλο ότι για το “καθάρισμα” του Κόκκορη συνετέλεσαν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις.  Αυτό λέει πολλά. Οι μάσκες έπεσαν. Οι πολιτικάντηδες με τα παντελόνια κάτω είναι έτοιμοι να δώσουν και πάλι τις γνωστές φτηνές παραστάσεις στο θέατρο της υποκρισίας .

Αναγνώστης

αφήστε ένα σχόλιο


5 × = σαράντα πέντε