Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Τι το ’θελε ο Τσίπρας να πάει στη Θεσσαλονίκη και να το παίξει αρχηγόπουλο; Τι ήθελε τις αναφορές του στη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι και στο γεγονός ότι κανείς δεν του έχει πει στην Ευρώπη ότι αν εφαρμόσει την πολιτική του θα κόψουν τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα .

Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε από την νιρβάνα που έζησε ο Αλέξης στη ΔΕΘ και ήρθε η απάντηση. Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή ο Μ. Ντράγκι σχολίασαν ότι η συνάντηση μεταξύ των κυρίων Ντράγκι και Τσίπρα τον Ιούνιο ήταν ιδιωτική. «Η ΕΚΤ έχει ως αρχή να συναντάται με πολιτικούς παράγοντες από χώρες που είναι σε πρόγραμμα, κάτι που βεβαίως δεν συνεπάγεται την αποδοχή των απόψεών τους», συμπλήρωναν οι ίδιο κύκλοι. Αφορμή για το σχόλιο έδωσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη στη ΔΕΘ ότι τις απόψεις του τις έχει διατυπώσει στον κύριο Ντράγκι «και κανείς δεν με έκοψε λέγοντας μου ότι αυτά που λες οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή ή δεν είναι βιώσιμα».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Τις θέσεις που διατυπώνουμε εδώ τις διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, τις έχω διατυπώσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ως υποψήφιος για την Προεδρία της Commission με το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τις διετύπωσα και κατά τη διάρκεια του περίφημου debate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις διατύπωσα πριν από μία εβδομάδα σε ένα διεθνές φόρουμ στο κόμμα της Ιταλίας, με όλη την ηγεσία αν θέλετε, την πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ευρώπης, τις διατύπωσα και στον κ. Ντράγκι. Κανένας από αυτούς όλους δεν με διέκοψε λέγοντάς μου ότι αυτά που λες οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο και σας βγάζουν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής συζήτησης».

Αυτά είπε ο κ. Τσίπρας θέλοντας να μας πει ότι υπάρχει έμμεση συναίνεση στο πρόγραμμα που σκέφτεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κανονικό «άδειασμα» στον πρόεδρο της μπουρδολογίας ήρθε από την Φραγκφούρτη για να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε. Ότι μαγκιές τύπου «διαγραφή χρέους», «χάρισμα δανείων» ή παροχές που υπολογίζονται σε 13-14 δις σε μια κατεστραμμένη χώρα, δεν περνάνε στους δανειστές και σε όσους – καλώς ή κακώς – ορίζουν τις τύχες της χώρας. Ο Ντράγκι και οι άλλοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες συναντώνται με όλους (ακόμη και με άσχετους όπως ο Τσίπρας) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνούν και μαζί του.

Ο Ντράγκι ήρθε να αποδείξει αυτό που ξέρουμε. Πώς μόνο με σοβαρές προσπάθειες θα μπορέσει να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Οι μάγοι με τα δώρα δεν υπάρχουν και τύποι σαν τον Τσίπρα απλά κάνουν κακό στην πατρίδα. 

αφήστε ένα σχόλιο


− 5 = τρία