TI ΠΑΡΙΣΙ – ΤΙ Γ@ # !ΣΙ…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Έφυγαν θορυβωδώς για τη μάχη του Παρισιού όπου θα προάσπιζαν τάχα τα συμφέροντα της χώρας και επιστέφουν ήσυχα και αθόρυβα με την ουρά στα σκέλια. Υπέκυψαν, προφανώς, στις υπέρτερες δυνάμεις της τρόικας οι ηρωικοί (Χαρδούβελης, Μητσοτάκης, Βρούτσης, Αθανασίου Δένδιας) υπουργοί μας. Πήγαν, άκουσαν τις οδηγίες, παρέλαβαν τα τελεσίγραφα και επέστρεψαν για να συνεχίσουν τη…διάσωσή μας.
Όπως προεξοφλούσαν όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς τα γυαλιά της σκοπιμότητας η τρόικα των δανειστών επανέλαβε στους υπουργούς το αυτονόητο: Να προσέχετε που βάζετε τις υπογραφές σας. Με άλλα λόγια οι τροικανοί ζήτησαν να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα όσα αναγράφονται αναλυτικά στο μνημόνιο.

Κάπως έτσι κατάρρευσε κατάρρευσε σα χάρτινος πύργος η κυβερνητική επικοινωνιακή τακτική των τελετυαίων ημερών που με τη βοήθεια μεγάλων καναλιών και εφημερίδων διατυμπάνιζε τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης για ελαφρύνσεις, φορολογικές και άλλες.

Αντί περιθωρίων κινήσεων που αναζητούσε η ελληνική κυβέρνηση στη συνάντησή της με την τρόικα στο Παρίσι, έλαβε όπως φαίνεται οδηγίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα μέσα στα οποία θα πρέπει:
Να αλλάξει τον κώδικα πολιτικής δικονομίας ώστε να μπορούν να προχωρούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων σε τιμές κάτω από τις αντικειμενικές αξίες.
Να προχωρήσει η ολοκλήρωση της κατεδάφισης του ασφαλιστικού με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των ασφαλιστικών ταμείων
Να ολοκληρώσει τις …μεταρρυθμίσεις που ουσιαστικά καταργούν το δικαίωμα της απεργίας και απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις

Περί τα τέλη του μήνα το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης και όχι μόνο οι πέντε υπουργοί που έκαναν το ταξιδάκι τους στο Παρίσι θα έχουν την ευκαιρία στενών επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας (Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ)) των δανειστών. Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι όλοι, από τον πρωθυπουργό μέχρι τη Βούλτεψη και από τον Βενιζέλο μέχρι τον Κεγκέρογλου θα κάνουν ότι μπορούν για να τους…ανακουφίσουν.

elexos

αφήστε ένα σχόλιο


+ 4 = δώδεκα