Συνελήφθη ο «Δράκος των Εξαρχείων»

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο «δράκος» των Εξαρχείων στην Κάνιγγος.

Ο δράστης ταυτοποίηθηκε από τις αστυνομικές αρχές, μετά από συνδυαστική ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Αύριο, Τετάρτη (22/11) αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως το MEGA, για τη δράση του «Δράκου των Εξαρχείων». Η γυναίκα, στην οποία γίνεται η νέα καταγεγραμμένη επίθεση, είναι γιατρός και πήγαινε στο ιατρείο που εργάζεται.

Ο γιατρός άκουσε τις φωνές της γυναίκας, βγήκε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ο άνδρας που καταζητείται, είναι ξανθός με κοντά μαλλιά, μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και μιλά σπαστά αγγλικά. Είναι μεταξύ 25 και 30 ετών.

Οι άλλες τρεις επιθέσεις

Η πρώτη φέρεται να έγινε στις 19 Νοεμβρίου, στις 14:05, όπου ανήλικη ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες του γυμναστηρίου επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας, την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις, χωρίς τη θέλησή της. Η ίδια φωνάζοντας, απέτρεψε τον δράστη σε περαιτέρω πράξεις και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στι 07:15 το πρωί της 20ής Νοεμβρίου, γυναίκα μετέβη στο Τ.Α. Εξαρχείων και κατέθεσε ότι, ενώ κινούταν πεζή επί της συμβολής των οδών Εμ. Μπενάκη και Νικηταρά, άγνωστος άνδρας, με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε πετώντας της στο έδαφος και κλείνοντας της το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς στο σημείο προσήλθαν περίοικοι και διερχόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Η τρίτη περίπτωση που καταγγέλθηκε την ίδια ημέρα, στις 07:25: Μια ακόμη γυναίκα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε πως, καθώς κινούταν πεζή επί της οδού Ζ. Πηγής στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, πιάνοντας της τα χέρια και με το χέρι του, της έκλεισε το στόμα. Καταβάλλοντας αντίσταση απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

αφήστε ένα σχόλιο


− 2 = έξι