Οκτακόσιοι μαθητές σχολείων της Γλυφάδας μας σε ρόλο Δημοτικών Συμβούλων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Για οκτώ Τετάρτες, 800 μαθητές από 10 σχολεία (4 Δημοτικά, 5 Γυμνάσια και το ΕΠΑΛ Γλυφάδας) σε 16 γκρουπ επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, ξεναγήθηκαν στους ορόφους και τις υπηρεσίες του και συμμετείχαν σε προσομοιώσεις συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από το ρόλο του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα και των Δημοτικών Συμβούλων. Ήταν μοναδική εμπειρία για κάθε μαθητή και όλοι το ευχαριστήθηκαν πολύ, είχαν ωραίες ιδέες για ενδιαφέροντα θέματα που έθεσαν επί τάπητος, ενημερώθηκαν, έλυσαν τις απορίες τους, αντάλλαξαν πληροφορίες και έφυγαν με καινούργιες γνώσεις στις «αποσκευές» τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «Γνωρίζω τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του Δήμου μου», το οποίο ξεκίνησε την Άνοιξη με προοπτική να συνεχιστεί το φθινόπωρο, κατά τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και υλοποιείται με τη φροντίδα και τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας Μάριου Κασσέρη. Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: Από τη μία, να γνωρίσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί ο Δήμος τους. Από την άλλη, να συνειδητοποιήσουν ότι τα χρήματα με τα οποία κινείται είναι της οικογένειάς τους, γι αυτό και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να προσέχουν και να διαφυλάττουν ό,τι κάνει ο Δήμος. Τα έργα είναι δικά τους, είναι της πόλης που αγαπάνε.

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε × = 5