Το «μαγαζί» που αποδείχθηκε… βόθρος!

Του Θανάση Κ.

Η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Παπά-Μιωνή που κατατέθηκε προχθές στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Νοβάρτις, ήταν ο «σεισμός» που ανέτρεψε τα πάντα!

* Γιατί ήλθε να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το Μαξίμου επί Τσίπρα λειτουργούσε ως «μαγαζί εκβίασης» των πάντων!

Για την ακρίβεια ως μαγαζί εργαλειοποίησης των δικαστικών που μπορούσε να επηρεάσει η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να εκβιάζει ανθρώπους και να σπιλώνει-«εξοντώνει» πολιτικούς του αντιπάλους.

* Ήλθε ακόμα να αποδείξει, ότι στις παρακρατικές πρακτικές εκβίασης, πρωτοστατούσε μεν ο κ. Παπαγγελόπουλος, αλλά ήταν όλα εν γνώσει του υπουργού Επικρατείας και «κολλητού» του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα αποκαλύπτεται δια στόματος του τότε υπουργού Νίκου Παπά, ότι ο Παπαγγελόπουλος, έκανε «και τα δικά του» κι έβγαζε «λεφτά! Πολλά λεφτά»

Αλλά το Μαξίμου τα ήξερε! Όλα…

* Κι ακόμα αποδεικνύεται το πιο συγκλονιστικό: Ότι στην «δολοφονία χαρακτήρα» που υπέστη τότε ο Σταύρος Παπασταύρου, το Μαξίμου δεν ήταν «αμέτοχο». Δεν ήταν απλώς «κόλπα του Παπαγγελόπουλου» αυτά…

Ήταν και ο ίδιος ο Παπάς αναμεμιγμένος, αφού λέει στον Μιωνή, να «δώσει» ο Παπασταύρου τη Μαρέβα, για να «καθαρίσει» ο ίδιος!

–Δηλαδή έχουν συκοφαντήσει όσο δεν πάει τον Σταύρο Παπασταύρου (τους το λέει ο Μιωνή αυτό)…

–Του στήσανε, μεταξύ άλλων, μια κατηγορία τόσο ανόητη. που δικοί τους εισαγγελείς την έβαλαν αμέσως στο αρχείο (κι έχει το θράσος στην απελπισία του ο Παπάς να την επικαλείται ακόμα και σήμερα…)

–Του στήσανε του Παπασταύρου κι άλλες κατασκευασμένες κατηγορίες, με τις αντιφατικές μαρτυρίες Φαλτσιανί.

–Έβαλαν τον Παπασταύρου να πληρώσει και ένα τεράστιο πρόστιμο 3,5 εκατομμυρίων, για να μπορέσει να ασκήσει ένδικα μέσα και να αποδείξει την αθωότητά του.

–Επί τριάμισι χρόνια αγωνιζόταν να αποδείξει την αθωότητά του και το κατάφερε στο τέλος – επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα…

–Επί ένα χρόνο ακόμα αγωνιζόταν να πάρει πίσω τα 3,5 εκατομμύρια πρόστιμο – που τα είχε δανειστεί – και το καταφέρνει κι αυτό, λίγο πριν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και στην αρχή όλης αυτής της περιπέτειας, την άνοιξη του 2016, όταν νόμιζαν ακόμα ότι είχαν τον Παπασταύρου «στο χέρι», ζητούσαν, τι ακριβώς;

Ο συκοφαντημένος Παπασταύρου, να συκοφαντήσει, με τη σειρά του, την κα.  Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο Κυριάκου Μητσοτάκη, για να μπορέσει να γλιτώσει ο ίδιος!

Δεν είναι απλώς «μαγαζί» αυτό που αποκαλύπτεται πια…

Είναι βόθρος όπου ξεχειλίζουν τα βόθρο-λύματα! Δηλαδή τα σκατά

Αυτά δεν τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος…

Αυτά δεν τα γνώριζαν απλώς στο τότε Μαξίμου, οι «προϊστάμενοί» του!

Αυτά τα έκαναν οι ίδιοι οι προϊστάμενοί του – πρωτοστατούσαν οι ίδιοι, τα καθοδηγούσαν οι ίδιοι.

Δεν πρόκειται πλέον για απλό «παραδικαστικό» κύκλωμα…

Πρόκειται για κανονικό παρακράτος που καθοδηγούσε και το «παραδικαστικό»…

Και το διηύθυναν κανονικά από το Μαξίμου!

Πολύ σωστά ο κ. Πέτσας σήμερα, δήλωσε πως, αν ο Τσίπρας δεν διαγράψει αμέσως τον Παπά, τότε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την ηγεσία του παρακρατικού κυκλώματος που αποκάλυψε ο Παπάς…

* Και τώρα βεβαίως, μένει να δούμε, αν θα συνεχιστεί ακόμα η περίεργη «προστασία» της Εισαγγελέως κας Τουλουπάκη.

Η οποία χειρίζεται ακόμα την υπόθεση, αν και τέσσερις εισαγγελείς έχουν ήδη καταγγείλει τις πρακτικές που ακολούθησε.

Η κυρία Τουλουπάκη έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί (αν η ίδια είχε την παραμικρή ευθιξία)…

Ή έπρεπε να την είχαν απομακρύνει, μέχρι να διερευνηθούν οι ευθύνες της από τους ανωτέρους της (αν οι προϊστάμενοί της δεν ήθελαν να δώσουν την αποκρουστική εικόνα της «προστασίας» της).

Δεν λέμε ότι η κα. Τουλουπάκη είναι «ένοχη». Λέμε όμως ότι είναι υπόλογη. Κι όσο είναι υπόλογη, δεν μπορεί να χειρίζεται τις υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται. Τελεία και παύλα…

Σε καμία άλλη χώρα όπου υπάρχει κράτος Δικαίου, η κα. Τουλουπάκη δεν θα χειριζόταν ακόμα τις υποθέσεις αυτές.

* Πρέπει ακόμα να εξεταστεί περαιτέρω διεύρυνση του κατηγορητηρίου!

Ή τουλάχιστον η απομαγνητοφωνημένη συζήτηση Παπά-Μιωνή να έλθει στη Βουλή και να εξεταστεί η παραπομπή του Νίκου Παπά.

Τα «εγώ τους αντιπάλους μου δεν τους πάω φυλακή», πρέπει να τα ξεχάσουμε!

Ευγενείς φράσεις δηλωτικές υψηλόφρονος ήθους και μεγαλοψυχίας, αλλά τώρα πια δεν έχουν καμία θέση, εδώ που φτάσαμε…

Γιατί αν τέτοιες δυσώδεις ομολογίες περνούν χωρίς συνέπειες, τότε δικαίως οι πολίτες θα συμπεράνουν ότι είμαστε ήδη μπανανία!

Όπου καθένας κάτι ό,τι θέλει καταστρέφει όποιον θέλει, σπιλώνει όποιον γουστάρει κι ύστερα την γλιτώνει στο όνομα της… «εθνικής ομοψυχίας»!

* Η υπόθεση του συκοφαντημένου Παπασταύρου (2015-16) ήταν η πρόβα τζενεράλε πάνω στην οποία στήθηκε το «παρακρατικό κύκλωμα» (και το παραδικαστικό «εξάρτημά» του), το οποίο ανέλαβε στην συνέχεια να «τελειώσει» τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Άδωνη, το Λοβέρδο, τον Αβραμόπουλο κι άλλους πέντε πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ (το 2018-19, μέχρι και σήμερα).

Δεν τα κατάφεραν!

–Δεν τα κατάφεραν, γιατί πρώτον οι κατηγορούμενοι ήταν όλοι καθαροί! Κι αυτό αποδείχθηκε όταν δεν τους βρήκαν τίποτε! Και κυρίως: όταν αποκαλύφθηκε και ο μηχανισμός της στημένης συκοφαντίας και των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Αλλά με ψευδομάρτυρες είναι συρθεί και ο Παπασταύρου, όπως αποδεικνύεται τώρα.

–Δεν τα κατάφεραν επίσης, γιατί οι κατηγορούμενοι αντιστάθηκαν σκληρά, αρνήθηκαν συμβιβασμούς, αρνήθηκαν, για να γλιτώσουν οι ίδιοι να «δώσουν» άλλους αθώους. Και ο Παπασταύρου ήταν «πρωτομάρτυρας» σε αυτή την τραγωδία…

Τώρα λοιπόν, που πέρασαν όλα αυτά, τώρα που αποδείχθηκε και η αθωότητα των συκοφαντηθέντων και οι συκοφαντία των κατηγόρων τους και ο σκοτεινός και μηχανισμός που στήθηκε, δεν δικαιούται κανείς να πει:

Ουφ, τέλος καλό όλα καλά!

Τώρα δεν είναι η ώρα της «ανακούφισης» των αθώων.

Είναι η ώρα της τιμωρίας των ενόχων!

Αλλιώς, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει Πολιτεία, δεν υπάρχει πολιτικό σύστημα, όλα είναι σκατά που κολυμπάνε μέσα σε ένα ξέχειλο βόθρο…

Κανείς δεν θέλει να εδραιωθεί τέτοια «εικόνα» στην κοινωνία.

Η τιμωρία των ενόχων – όποιοι κι αν είναι αυτοί – δεν είναι «επιλογή».

Είναι υποχρέωση!

Είναι πια αδήριτη ανάγκη για την αυτοκάθαρση της Πολιτείας

ΥΓ. Η πιο σπαρακτική στιγμή της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας είναι όταν ο Μιωνή σε συναισθηματική έξαρση προσπαθεί να πείσει τον Παπά ότι ο Παπασταύρου δεν μπορεί να πει κακό για τη Μαρέβα, δεν μπορεί να τη συκοφαντήσει, δεν μπορεί να τη «δώσει στα σκυλιά», γιατί έχουν μακροχρόνια φιλική σχέση από χρόνια.

Και ο Παπάς έκπληκτος προσπαθεί να καταλάβει πόσο… «κολλητή» του ήταν. Και ο Μιωνή αναγκάζεται να του πει πως όταν πέθανε η γυναίκα του Παπασταύρου, με το παιδάκι τους τότε μόλις εφτά μηνών, η Μαρέβα πήγαινε μαζί με τον Κυριάκο σπίτι του Παπασταύρου και του συμπαραστέκονταν

Πού να τα καταλάβει αυτά ο Παπάς;

ΥΓ. Ο κ. Παπάς και ο σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν πια να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα της συνομιλίας (όπως προσπάθησαν αρχικά) και απλώς προβάλουν τώρα…«δικονομικές ενστάσεις»: ότι είναι, λέει, «υλικό» που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού είναι «παρανόμως κτηθέν»

Τι μας λένε, δηλαδή; Εντάξει τα είπε αυτά ο Παπάς, αλλά δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν ούτε να χρησιμοποιηθούν γιατί μαγνητοφωνήθηκαν χωρίς τη θέλησή του!

Ξεχνούν ότι ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος επί ΣΥΡΙΖΑ είχε περάσει τροπολογία που καθιστούσε νόμιμη την κατάθεση τέτοιων ντοκουμέντων «παρανόμως κτηθέντων», αν αποδεικνύουν διαφθορά. Έτσι ακριβώς έγινε αποδεκτή η μαρτυρία Φαλτσιανί…

Και λίγο πριν φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάργησε αυτή την τροπολογία. Αλλά λίγο αφ’ ότου ήλθε η ΝΔ στη διακυβέρνηση, το 2019 την ξαναψήφισε!

Επομένως είναι νομιμότατη η κατάθεση της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας!

Μ’ άλλα λόγια μας λένε ότι, καλώς εκείνοι χρησιμοποιούσαν στοιχεία ψεύτικα και «παρανόμως κτηθέντα», για να σπιλώσουν αντιπάλους τους, αλλά είναι «παράνομο», λέει, να χρησιμοποιούνται στοιχεία απολύτως αληθινά – και νόμιμα πλέον – για να αποκαλυφθεί το παρακράτος τους

Τελικά είναι χειρότεροι και από βόθρο-λύματα….

ΥΓ.1 Κάποτε τον είπαν και… «δρακογενιά» τον καψερό το Νικολάκη Παπά! Πείτε του, ότι οι δράκοι είναι μυθικά ζώα που βγαίνουν μέσα από τη φωτιά. Και σκορπάνε φωτιά με την ανάσα τους…

Ο Νικολάκης βγήκε από βόθρο και σκορπά την αποφορά των βόθρο-λυμάτων.

Με δράκους δεν έχει καμία σχέση. Περισσότερο θυμίζει… σαλμονέλα!

ΥΓ.2 Φαντάζομαι ο ιστορικός του μέλλοντος όταν μετράει τους «δράκους» αυτής της «δρακογενιάς»  – τον Τσίπρα, τον Παπά, τον Καρανίκα –θα σαστίσει ο άνθρωπος…

ΥΓ.3 Κι έχεις και τον άλλο, τον κατακαημένο, που εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι αυτό το αμαρτωλό «μαγαζί» με τα βόθρο-λύματα, μπορεί να μετεξελιχθεί σε… σοβαρό «σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» της Ελλάδας!  

Τελικά αθλιότεροι από τους πολιτικούς μαφιόζους, είναι οι ψευτο-διανοούμενοι που ακόμα τους αβαντάρουν….

 

dailypost.

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × 3 =