59 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ

Στους 59 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης, σύμφωνα με νέα επιβεβαιωμένα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τρίτη.

Αυτή την ώρα επίσης, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 23 άτομα, ενώ συνολικά από την στιγμή που ξέσπασε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, 130 άτομα.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με την φετεινή έξαρση της γρίπης, ο υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Βόρειας Ελλάδας, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής μικροβιολογίας Νικόλαος Μαλισιόβας, με αφορμή ομιλία του σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα: “Επιδημία Γρίπης στην Ελλάδα”, τόνισε ότι αυτή οφείλεται στις μικρές μεταλλάξεις που έχουν υποστεί, τα τελευταία χρόνια, τα στελέχη του ιού της γρίπης, οι οποίες δρουν αθροιστικά.

Το υπάρχον εμβόλιο καλύπτει μόνο για τα μισά στελέχη της γρίπης Η2Ν3 και γι’ αυτό συνιστάται στα εμβολιασμένα άτομα υψηλού κινδύνου, εφόσον προσβληθούν, να ακολουθήσουν αντιική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

αφήστε ένα σχόλιο


× 7 = είκοσι οκτώ