27 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ 7 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Μόνο οι πολίτες της περιοχής του Μελιγαλά και εκπρόσωποι του τοπικού και κεντρικού πολιτικού κόσμου παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του Μελιγαλά που έγινε την Κυριακή. 27 προσαγωγές και 7 συλλήψεις στο Μελιγαλά

Η ΕΛ.ΑΣ. εμπόδισε οργανωμένες ομάδες που έφτασαν με λεωφορεία από άλλες περιοχές να προσεγγίσουν το χώρο, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και πιθανά επεισόδια. Ετσι, στην τελετή μνήμης παρέστησαν κυρίως συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μελιγαλά.

Οπως αναφέρει η τοπική Ελευθερία στην διαδικτυακή της έκδοση, έλεγχοι από ειδικά τμήματα της Αστυνομίας πραγματοποιούντο από το πρωί τόσο στη ΒΙΠΕ του Μελιγαλά, όσο και στο Ζευγολατιό.

Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των προσερχόμενων εντόπισαν μεταξύ άλλων επτά άτομα τα οποία κατείχαν ασυρμάτους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν κρούσματα απείθειας προς τα όργανα της τάξης. Σε επτά περιπτώσεις προχώρησαν στη σύλληψη πολιτών, ενώ συνολικά έγιναν 27 προσαγωγές.

Μεταξύ αυτών για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια είναι και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος ωστόσο λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας παρέστη στην τελετή. Από το ακροδεξιό κόμμα παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος (Α’ Θεσσαλονίκης) και ο ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός.

Από την τοπική πολιτική ηγεσία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο δημάρχος Μελιγαλά Αριστείδης Σταθόπουλος.

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ότι θα προχωρήσει σε αγωγές εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Aστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας.

lykavitos

αφήστε ένα σχόλιο


τρία × = 3