ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δηλώνω «παρών» στην κούρσα της διαδοχής της ΝΔ – Δεν θα ήμουν υποψήφιος, αν δεν πίστευα πως η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζική ανανέωση, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ

«Παρών» στην κούρσα της διαδοχής δήλωσε ο Κυριακός Μητσοτάκης και επίσημα, με συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Ant1, το βράδυ της Τρίτης. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά πως: «Δεν θα ήμουν υποψήφιος, αν δεν πίστευα πως η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζική ανανέωση».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως υπηρέτησε την παράταξη της ΝΔ από 15 χρονών για να υποστηρίξει πως πλέον η παράταξη χρειάζεται ανανέωση ως προς τις αξίες, την πολιτική και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως το πρόβλημα της ΝΔ είναι «βαθύ», ενώ υποστήριξε πως έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να αλλάξει πολλά πράγματα. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της Ελλάδας, εκφράζει την αστική τάξη και πρέπει να κινείται από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας αλλά να εκφράζει μέχρι και εκείνους που χαρακτηρίζονται δεξιοί».

Όσον αφορά στις προγραμματικές θέσεις που ο ίδιος θα υπηρετήσει εφόσον εκλεγεί, αυτές είναι η ελευθερία, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε πως πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί με την αλλαγή ηγεσίας να ανανεωθεί, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν παραδείγματα άλλων κομμάτων που με αλλαγή προσώπου στην ηγεσία, αναγεννήθηκαν πολιτικά» για να προσθέσει πως «κι εμείς πρέπει να κάνουμε reboot στη ΝΔ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στη ΝΔ ο πρόεδρος θα πρέπει να έχει θητεία, ενώ διεμήνυσε πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα που θα ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία.

«Όλοι έχουν τη θέση τους, δεν πιστεύω στις υποχρεωτικές αποστρατείες, ωστόσο χρειάζεται σημαντική ανανέωση το στελεχιακό κομμάτι του κόμματος» είπε για όλους όσοι υποστηρίζουν πως στη ΝΔ υπάρχουν «βαρίδια» του παρελθόντος.

Θεωρεί θετικό να υπάρξουν πολλοί υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, διότι «θα κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις», όπως σημείωσε.

Σε όλους όσοι ισχυρόνται πως προέρχεται από «τζάκι», ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Έχετε δίκιο και εμένα με έχει προβληματίσει το συγκεκριμένο θέμα με το όνομά μου. Στην αρχή ήταν για μένα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όμως στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μειονέκτημα. Μετά από 11 χρόνια πιστεύω ότι οι πολίτες μπορούν να δουν τον Κυριάκο, πίσω από το όνομα Μητσοτάκης. Ξέρω ότι πολλοί πολίτες δεν θα με ψηφίσουν, όμως ζητώ να με κρίνουν για το έργο μου, για το βιογραφικό μου. Προσωπικά, πάντα δίνω ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να ασχολήθούν με τα κοινά. Σε κάθε περίπτωση, είμαι υπηρήφανος για το όνομά μου και τον πατέρα μου» υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε πως η κούρσα της διαδοχής θα διεξαχθεί με όρους εντιμότητας και πως «όλοι, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε, θα υπηρετήσουμε τον αρχηγό που θα εκλεγεί από την κοινωνία» για να συμπληρώσει πως: «Είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη διαδικασία θα βγούμε πιο ισχυροί».

Να σημειωθεί πως κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, εγκαινιάστηκε και η καμπάνια του για την ηγεσία της ΝΔ μέσω Twitter με το παρακάτω τιτίβισμα:

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × = 8