ΜEΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ – ΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 90 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης πήγε στο ντιμπέιτ και αποδόμησε το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα προκαλόντας του προσωπικό πολιτικό κόστος.

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στο ντιμπέιτ μπορεί να εκληφθεί και σαν πρόγευση για όσα θα δούμε στις τηλεοράσεις μας την προσεχή Δευτέρα.

Σε κάθε κύκλο ερώτησης, και ενώ τηρούσε το ασφυκτικό περιθώριο, παράλληλα με την απάντηση, έκανε και μία επίθεση στον κ. Τσίπρα. Μάλιστα, επισήμανε ότι, ενώ του απηύθηκε μομφές και ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας δεν απαντούσε.

Δείχοντας ότι έχει συναίσθηση της όλης διαδικασίας του ντιμπέιτ, επισήμανε δύο φορές ότι, όπως εξελίχθηκε, μπορεί να βγουν κερδισμένα τα κόμματα που δεν συμμετείχαν και ότι οι τηλεθεατές μπορεί να άλλαζαν κανάλι.

Ο κ. Μεϊμαράκης έμεινε στη βασική του στρατηγική, επιχείρησε να εμφανίσει την «αναξιοπιστία και την αναποτελεσματικότητα» του κ. Τσίπρα, καθώς και την άρνησή του να δεχθεί διάλογο και συνεργασία, εν αντιθέσει με τον ίδιο, που επιδιώκει τη συζήτηση πριν τις εκλογές και τη συνεργασία μετά. Παράλληλα, μίλησε με το γνωστό απλό και λαϊκό τρόπο του.

Στο πεδίο της οικονομίας ο κ. Μεϊμαράκη υπενθύμισε ότι «ο Τσίπρας διέκοψε βιαίως το βίο της κυβέρνησης της ΝΔ και γι” αυτό δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Το Γενάρη η οικονομία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ” ό,τι είναι τώρα». Του… πέταξε, δε, και την μπηχτή ότι «εμείς δεν δώσαμε υποσχέσεις ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο».

Για την άρνησή του να συμμετέχει σε διάλογο και σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας: «Αν ο ελληνικός λαός μου δώσει την εντολή θα την πάρω, για να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας, αντιθέτως με τον κ. Τσίπρα που δεν θέλει συνεργασίες και δεν θέλει ούτε να με δει… Αντίθετα, αν είναι να κάνουμε διάλογο, για να καταλήξουμε σε συμφωνία για το καλό του τόπου, εγώ είμαι πρόθυμος την επόμενη εβδομάδα να πάω και στην Κουμουνδούρου».

Για την Παιδεία: «Εμείς θέλουμε τους άριστους και τα πρότυπα σχολεία, ο κ. Τσίπρας τιμωρεί και φορολογεί κάθε τι το ιδιωτικό και έβαλε 23% στην ιδιωτική παιδεία».

Για το μεταναστευτικό και την αμυντική πολιτική: «Να μην χάσουμε κανένα νησάκι, επειδή ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Ενώ έβλεπε το πρόβλημα με τους μετανάστες να έρχεται δεν προετοιμάστηκε».

Χτυπώντας «την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», είπε ότι “μέχρι την Κυριακή των εκλογών μπορεί να γίνει ξανά αντιμνημονιακός. «Τσίπρας σημαίνει συνεχείς εκλογές, αστάθεια, αβεβαιότητα. Το επτάμηνό του στοίχισε στην οικονομία 90 δισ. ευρώ» υπογράμμισε.

Στη μόνη αιχμή που κατάφερε ο Τσίπρας εναντίον του,  ότι δεν γνωρίζει οικονομικά, απάντησε: «Ξέρω καλά οικονομικά, γιατί τα έχω σπουδάσει και έχω κάνει και διδακτορικό» και συνέχισε: «Φεσώσατε τη χώρα περίπου 90 δισ. σε επτά  μήνες. Αν δεν είχαμε το δημοψήφισμα, δεν θα είχαμε φόρτωμα 25 δισ. μόνο για τις τράπεζες. Για τα υπόλοιπα, διαβάστε το κείμενο της συμφωνίας, εγώ δεν μιλάω καλά ξένες γλώσσες, εσείς προλάβατε και τα μάθατε».

neodimokratis

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + 8 =