Παναθηναϊκός: Προς το τελευταιό δεκαήμερο του Μαΐου η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό

Mπορεί μετά την υπερψήφιση του project της «Διπλής Ανάπλασης» από τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με 68,5% να υπήρξε μία σχετική αισιοδοξία πως η δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό θα μπορούσε να γίνει μέσα στον Απρίλιο, όμως το πιθανότερο σενάριο μεταφέρει τη διαδικασία στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία θα κρατήσει συνολικά – μίνιμουμ – εννέα μήνες, δηλαδή έως τον Φεβρουάριο του 2023, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής έχει αρχίσει πάντως να «τρέχει» εδώ και καιρό τις εξελίξεις, γύρω απ’ τα τεύχη δημοπράτησης. Την ίδια ώρα οι μελέτες του γηπέδου, έχουν συνταχθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι έχουν παραδοθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Και βάσει αυτών συντάσσονται ήδη τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4412/2016.

Επίσης, η εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχει ολοκληρωθεί κι έχει υποβληθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) για έγκριση. Η εν λόγω μελέτη θα συνοδεύει την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου από το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεδομένου μάλιστα, ότι το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει ήδη εδώ και χρόνια οικοδομική άδεια, με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα «ανοίξει» πλέον ο δρόμος για την τελική δημοπράτησή του.

 

newsbeast.

 

αφήστε ένα σχόλιο


1 + = δέκα